Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī pasaulē vadošie preses izdevumi iesaistās NFT pārdošanas trakumā

    Jaunākie raksti

    NFT (non-fungible token) pirkšanas un pārdošanas trakums pamazām pārņēmis pasauli, un tajā iesaistās ne tikai slavenības un mākslinieki, bet pat veselas organizācijas, uzņēmumi un preses izdevumi. Jaunākā informācija liecina par to, kā arī tādi pasaulē vadošie preses izdevumi kā “Time” un “The New York Times” ir iesaistījušies NFT pārdošanā.

    Laikraksts “The New York Times” NFT pasaulē ienāca ar piedāvājumu kādam dot iespēju iegādāties pašu pirmo šī izdevuma rakstu. Ņemot vērā, ka laikrakstam ir vairāk nekā 170 gadus ilga vēsture, tas varētu būt diezgan īpašs pirkums. Šis raksts tika radīts kā NFT un arī veiksmīgi pārdots par vairāk nekā pusmiljonu ASV dolāru jeb 560 000 USD. Līdzīgi kā citi arī “The New York Times” šos ieņēmumus novirzīja labdarībai.

    Reklāma

    Savukārt otrs preses izdevums, kas publiski atklājis savu aizraušanos ar NFT, ir žurnāls “Time”. Saskaņā ar “Yahoo Finance” ziņojumu – uzņēmums pārdos trīs savus ikoniskākos žurnālu vākus kā NFT. Viens no tiem ietver frāzi “Is Fiat Dead?”. Šo un vēl divus citus “Time” žurnālu vākus kā digitālus, vienreizējus eksemplārus kompānija izlikusi pārdošanā digitālo mākslas darbu tirgū “SuperRare“.

    Avots: Decrypt

    Papildus šim notikumam uzņēmums nācis klajā ar vēsti, ka nākamā mēneša laikā “Time” lasītāji jau varēs iegādāties žurnāla digitālo abonementu par kriptovalūtām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.03.2021 01:09

    Nez ko viņi visi darīs, kad kriptoburbulis noburbulēs? Cerams ka izčūkstēs paši sevī, nevis atkal paraus līdz lielāko daļu pasaules.

    digitalk
    28.03.2021 10:00
    Reply to  Krotow

    var jau arī nenoburbulēt. BTC skaits ir galīgs un, kad beigsies elektrības nokurināšanas drudzis, kaut kāda vērtība paliks. vērtība būs atkarīga no pieprasījuma un iesaistīto skaita.

    Bits
    28.03.2021 14:55
    Reply to  Krotow

    Uzskaiti kaut vienu niecīgu iemeslu, lai BTC aizietu pa skuju taku?

    digitalk
    28.03.2021 15:55
    Reply to  Bits

    tāpēc, ka tam nav seguma, un tas balstās tikai uz ticību. BTC gan jau paliks, bet reālo naudu ļoti iespējams zaudēs daudzi. tieši par to arī runā Krotow, par burbuli ar uzpūsto vērtību.

    Bits
    29.03.2021 12:28
    Reply to  digitalk

    Nu arī taisnība, lai gan tur ir tā blockchain tehnoloģija un ja tā pavisam godīgi tad kas nav balstīts uz ticību? Zelts, dolārs, rublis? Nesmīdini! Pateiks, ka vienu dienu vabolēm ir vērtība un visi arī norēķināsies vabolēs utt.
    Bet zaudēs kā jau parasti kuri domā, ka neko nemākot var nopelnīt. Krīze būs un tas ir neizbēgami, kaut tas vien, ka visur reklamē trading platformas, etoro uc., pēc akcijas utt., un ja aktieri, blondīnes utt., sāk stāstīt, kā treidot un cik kruta tas ir, taf krīze ir tikai laika jautājums. Paskat uz Teslas mākslīgi uzpūsto vērtību, būs dimbā… :(

    P.s.
    Domāju btc ir kkāda nākotne, droši vien būs kā alternatīva parastajam baksim, nezinu tad jau manīs.

    digitalk
    29.03.2021 14:08
    Reply to  Bits

    zeltu ir gana rets, tāpēc tas vēsturiski ir palicis par apmaiņas ekvivalentu. kas attiecas uz sadrukātajiem papīrīšiem, tad ticība tiem balstās uz valsts “garantijām” jeb realitātē — uz esošo valsts ekonomiku. tikko ekonomika šķobās, tā arī papīrīši šķobās.

    Krotow
    29.03.2021 01:38
    Reply to  Bits

    @digitalk augstāk pateica, kāpēc. Pirms 12 gadiem līdzīgi nograbēja uz smiltīm balstītie ieguldījumu fiksie zēni kopā ar nekustamajiem īpašumiem un ātrajiembanku kredītiem. Sekas uz savas ādas izjuta visa pasaule 5 gadu garumā. Kriptopiramīdas brukšana varbūt tik ļoti neiesitīs par tiem, kuri tur nav iesaistīti. Taču piramīdā esošie to gan sajutīs.

    Uname
    28.03.2021 21:22

    Ar NFT pašlaik tiek smelta nauda, kamēr tas ir aktuāli. Gan jau naudas atmazgāšana ir populāra darbība ar to tagad.

    Reklāma