Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech mērķtiecīgi attīsta jaunu biznesa virzienu un piedāvā vienkārši lietojamu videokonferenču aprīkojumu

    Raksts tapis sadarbībā ar ASBIS Baltics.

    Jaunākie raksti

    Pēdējais gads bijis izaicinājumu pilns teju ikvienam uzņēmumam, biznesa procesus pārnesot no  biroja uz mājām. Daudziem tā bija digitālā transformācija zibens ātrumā, jo īsā laikā jāpaspēj apgūt jaunas prasmes, lai tikpat produktīvi varētu strādā arī attālināti. Videokonferenču rīku izmantošana bija viens no pārbaudījumiem, ko daudz maz esam jau apguvuši. Šobrīd  pieejami dažādi videokonferenču rīki, kas uzlabo gan attēla un skaņas kvalitāti, gan sapulces padara krietni profesionālākas. Viegli uzstādāmus, ērti lietojamus un funkcijām bagātus videokonferenču risinājumus piedāvā arī kompānija Logitech.

    Šobrīd sarīkot kvalitatīvu videokonferenci var arī mazais uzņēmums

    Paraugoties kādus piecus gadus atpakaļ, tādas šobrīd plaši izmantotas mākoņplatformas kā Zoom vai Microsoft Teams bija pašos attīstības pirmsākumos. Uzņēmumi videokonferenču vajadzībām visbiežāk izmantoja Skype, Skype for Business, Microsoft Lync risinājumus. Logitech videokonferenču risinājumu biznesa attīstības menedžeris Baltijas valstīs Kaspars Pētersons norāda, ka tolaik bija pieejamas arī iepriekšējās paaudzes videokonferenču sistēmas, kuru pamatā izmantoti H.323 un SIP protokolu standarti. Šādi risinājumi bija ļoti dārgi, sarežģīti ieviešami, tos lielākoties varēja atļauties tikai bankas, valsts iestādes un lielie uzņēmumi. Lai aprīkotu videokonferenču zāli, bija jāšķiras no vairākiem tūkstošiem eiro. Salīdzinājumam šobrīd populārākie videokonferenču rīki ir mākonī bāzēti, tāpēc pieejamāki, lētāki, vieglāk lietojami. Arī mazajiem uzņēmumiem tagad tie ir pa kabatai – tos var iegādāties par dažiem simtiem eiro.

    Reklāma

    Tomēr nedaudz vairāk kā pirms gada lielai daļai Latvijas uzņēmumu videokonferenču rīki vēl nebija vajadzīgi, jo sapulces varēja notikt klātienē. Šķērslis nebija arī tas, ja tikšanās notika citā pilsētā vai pat valstī. Tomēr Covid-19 dēļ daudzi uzņēmumi bija spiesti sākt lietot šos videokonferenču risinājumus, lai varētu turpināt savus biznesa procesus. Vairumam tas bija izaicinājums, kas tagad kļuvis par ikdienu. Vienlaikus K. Pētersons uzskata, ka videokonferences būtiski ietekmēs to, kā uzņēmumi strādās nākotnē. Liela daļa uzņēmumu varētu daļēji vai pat pilnībā saglabāt attālināta darba režīmu, saskatot tajā ne vienu vien priekšrocību.

    Kāpēc videokonferences ir labs risinājums uzņēmumam?

    Aizvadītā gada laikā uzņēmumi, visticamāk, iemācījušies videokonferenču risinājumos saskatīt ne tikai sarežģījumus, lielo nezināmo, bet arī priekšrocības. Kaspars Pētersons šajā ziņā norāda uz vairākiem videokonferenču plusiem, ko iespējams savā ikdienā pamanījuši arī citi lietotāji:

    1. Samazinātas ceļošanas izmaksas – nav nepieciešams doties uz biroju vai pat citu valsti.
    2. Ietaupīts laiks – ļoti ātri var saorganizēt sapulces, komunicēt, izrunāt svarīgākos jautājumus.
    3. Samazinātas uzņēmuma kopējās izmaksas – ja daļa darbinieku sāk pāriet uz pilnīgi attālinātu darbu, vairs nav nepieciešams tik liels birojs, samazinātas elektrības, ūdens izmaksas utml.
    4. Uzlabota savstarpējā sadarbība un produktivitāte. Runājot par šo plusu, K. Pētersons uzskata: “Videokonferences ir krietni efektīvākas par čatiem vai e-pastiem. Tu vari reāllaikā izrunāt nepieciešamos jautājumus, vari redzēt, kā cilvēki reaģē, tāpēc tas ir daudz efektīvāk.”
    5. Iespēja ierakstīt un arhivēt sarunas. Bieži vien sapulcēs kaut kas tiek aizmirsts vai palaists garām. Piemēram, Zoom, Microsoft Teams un citi videokonferenču rīki piedāvā tās ierakstīt.
    6. Papildus darba un biznesa attīstības iespējas. Uzņēmumiem ir vieglāk ieiet citos tirgos, piesaistīt jaunus darbiniekus.
    7. Ērtāka saziņa ar klientiem –  atsevišķi pakalpojumu sniedzēji, piemēram, bankas un medicīnas iestādes videozvanu izmanto attālinātā komunikācijā ar klientu, sniedzot konsultācijas.

    Kas jāņem vērā, izvēloties videokonferenču platformu un kāds tehniskais aprīkojums nepieciešams?

    Šie, iespējams, ir vieni no aktuālākajiem jautājumiem, uz kuriem atbildes vēlējušies un joprojām vēlas sameklēt ne viens vien uzņēmums. Principā atbilde ir gluži vienkārša – jāiegādājas tas, ko vari atļauties un kas ir nepieciešams. Ja budžets ir ierobežots, vispirms būtu jāsalīdzina dažādu videokonferenču platformu, kā Microsoft Teams, Google Meet, Zoom izmaksas un jāpadomā, vai biznesā jau netiek izmantots kāds no to izstrādātāju pakalpojumiem. Ja izmanto Microsoft Office 365 pakalpojumu, gudrāk būtu izvēlēties Microsoft Teams videokonferenču rīku. Taču, ja lieto Google pakalpojumus, piemēram, Google Classroom vai Google for Education, attiecīgi Google Meet būs piemērotāks risinājums.

    Pievēršoties tehniskajam aprīkojumam, K. Pētersons norāda, ka parastai pāris cilvēku sapulcei pietiek ar vienkāršu tīmekļa kameru. Taču, ja notiek videozvans starp dažādiem birojiem, uzņēmumiem vai valstīm ar, piemēram, 3-4 cilvēkiem no katras puses, šeit jau prasās nedaudz pamatīgāks aprīkojums. Primāri būtu nepieciešams cits virtuālo istabu iekārtojums, kas jau ir papildus izmaksas. Lielākoties to risinājumu, ko izvēlēties, nosaka pati telpa –  apgaismojums, dalībnieku skaits, telpas izmērs, cik tālu atrodas runātāji no kameras. Ražotāji, tajā skaitā arī Logitech, savus risinājumus izdala pēc telpas izmēra un kādai sapulcei – lielai vai mazai – tie vajadzīgi. Galvenās atšķirības attiecas tieši uz mikrofoniem, skaļruņiem, kamerām.

    Būtiska nozīme ir arī atbilstošām austiņām. Protams, var nopirkt vislētākās austiņas ar vadu un parasto mikrofonu, bez trokšņu slāpēšanas funkcijas – ar šādām principā pietiks parastā videozvanā. Taču, ja vēlies labāku kvalitāti, jaunu austiņu iegādei būs jāatvēl vairāk naudas. Piemēram, Logitech piedāvā biznesa līnijas austiņas, kas darbojas ar Bluetooth un vienlaicīgi var savienoties ar divām ierīcēm. Savukārt mazās true wireless austiņas, kā Airpods, gan neiesaka lietot, jo to mikrofons atrodas pārāk tālu, kas līdz ar to samazina runātāja dzirdamības kvalitāti.

    Logitech piedāvā plašu videokonferenču aprīkojuma klāstu

    Daudzi zina, ka Logitech piedāvā tikai tastatūras, peles un cita veida datoru aksesuārus. Taču pirms apmēram astoņiem gadiem uzņēmums sāka pievērsties jaunam biznesa virzienam – videokonferenču aprīkojuma izstrādei. Šāds solis kompānijai sniedz būtiskas priekšrocības šobrīd un visa pēdējā gada laikā, jo biznesa fokuss nebija jāpārorientē uz jauniem produktiem. Tieši tāpēc uzņēmums var droši turpināt iesākto, piedāvājot augstas kvalitātes biznesa klases videokonferenču rīkus dažādām platformām – Microsoft Teams, Zoom un citām.

    Videokonferenču rīku segmentā Logitech piedāvā četras lielas produktu grupas – videokonferenču telpu aprīkojumu – all in one iekārtas un šo iekārtu kontrolierus, skaļruņus. Tāpat piedāvājuma klāstā ietilpst USB kameras, vebkameras un austiņas.

    Viens no produktiem, ar ko Logitech var lepoties, ir MeetUp All in One profesionālā videokonferenču kamera, ko uzņēmums sāka piedāvāt 2016. gadā. Būtiski, ka MeetUp kļuva par vienu pasaulē populārākajām all in one iekārtām. Ja parasta vebkamera aprīkota tikai ar video un mikrofonu, tad MeetUp iebūvēti skaļruņi un mikrofons ar iespēju pievienot papildus mikrofonus. Tāpat šī kamera aprīkota ar Logitech RightLight tehnoloģiju, kas koriģē apgaismojumu. Savukārt iebūvētā SightLight tehnoloģija atbild par to, lai visi konferences dalībnieki vienmēr atrastos kadrā. MeetUp kamera arī nodrošinās lieko fona trokšņu noņemšanu un padarīs runātāja balsi skaidrāku un dzirdamāku.

     

    K. Pētersons norāda, ka šobrīd daudzi uzņēmumi ikdienā izmanto all in one kameras, jo tās ir vieglāk uzstādāmas, sniedz augstāku attēla kvalitāti un citas labas iespējas. Balstoties uz all in one konceptu, Logitech arī radījis jaunu produktu līniju – Rally Bar un Rally Bar Mini, kas piedāvā all in one videokonferenču sistēmas funkcijas.

    Kāpēc izvēlēties tieši Logitech ierīces?

    K. Pētersons uzsver, ka Logitech ļoti piedomā pie produkta dizaina un izstrādā to tā, lai risinājums ne tikai labi izskatās, bet arī būtu vienkārši un ērti uzstādāms (plug & play), plaši pielietojams un ilgi kalpojošs. Tādējādi tiek domāts arī par to, lai lietotājs pats kaut ko nejauši nenospiestu, neizrautu vai nesabojātu. Iekārtas vienkāršā uzstādīšana ir būtisks kritērijs tās iegādei, un tas ir arī iemesls, kāpēc Logitech videokonferenču aprīkojumu izvēlas ne tikai uzņēmumi, bet arī privātie klienti.

    Tāpat, ja būsi iegādājies kaut ko no Logitech videokonferenču rīkiem, nebūs jāsatraucas, vai tas sastrādāsies ar platformām. Neatkarīgi no tā, vai izmanto Zoom vai Cisco Webex, Logitech risinājumi sadarbosies ar tām visām. Vienlaikus K. Pētersons norāda, ka vislabākā sadarbība Logitech būs ar Microsoft Teams un Zoom platformām.

    Būtiski arī, ka Logitech neprasa papildus maksu par tehnisko atbalstu ierīču pārvaldībai un programmatūras atjauninājumiem. Tas ir liels pluss, jo lielākā daļa videokonferenču rīku ražotāju par šiem pakalpojumiem prasa samaksu. Šeit jāpiezīmē, ka, piemēram, Microsoft Teams klienti papildus saņem arī 90 dienu tehnisko atbalstu no Microsoft konkrētās Logitech iekārtas uzstādīšanai.

    Lai uzzinātu vairāk par “Logitech” piedāvātajiem videokonferenču risinājumiem, sazinieties ar ASBIS Baltics – oficiālo “Logitech” pārstāvi Baltijas valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma