Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Cetra II Core spēlēm paredzēto austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    ASUS izziņoja ROG Cetra II Core spēlēm paredzētās austiņas vienlaikus ar trīs ROG Phone 5 Series viedtālruņiem. Jaunie ROG Phone 5 Series viedtālruņi nodēvēti par pasaulē visprogresīvākajiem spēlēm paredzētajiem viedtālruņiem. Visus trīs ROG Phone 5 Series viedtālruņus darbina Qualcomm Snapdragon 888 5G procesors kopā ar 16 GB LPDDR5 RAM, bet ROG Phone 5 Ultimate gadījumā ar 18 GB LPDDR5 RAM. ROG Phone 5 Series viedtālruņiem ir 6.78 collu 144 Hz Samsung ražots AMOLED ekrāns ar 300 Hz skārienu reģistrēšanu un Delta-E <1 krāsu precizitāti. Jaunā telefona apskats tiks publicēts jau pavisam drīz.

    ASUS ROG Phone 5 Pro un ROG Phone 5 Ultimate saņēmuši unikālu HyperCharge Innovative ROG Vision aizmugures ekrānu, kas parāda pielāgojamas animācijas. Viedtālruņus darbina 6000 mAh akumulators ar ātru uzlādi. Viedtālruņiem ir arī papildu skārienjutīgas AirTrigger 5 pogas ar pielāgojamu darbību spēlēs.

    Reklāma

    ASUS atgriezis ROG Phone 5 Series viedtālruņos 3.5 mm austiņu pieslēgvietu, kam par godu tapušas arī jaunās ROG Cetra II Core spēlēm paredzētās austiņas. Ar vienu pašu .5 mm austiņu pieslēgvietu gan viss skaistums nebeidzas – ROG Phone 5 Series viedtālruņos iebūvēti arī divi Cirrus Logic CS35L45 Mono pastiprinātāji kopā ar ESS Sabre ES9280AC Pro QUAD DAC (DAC – digitāli analogais skaņas pārveidotājs). Tātad ROG Phone 5 Series viedtālruņi ir visai spēcīgs pieteikums arī skaņas lauciņā.

    Tehniskā specifikācija

    • Skaļrunīši: 9.4 mm, neodīma magnēti, liquid silicone rubber (LSR) skaļruņu materiāls
    • Frekvences: 20 Hz – 40 000 Hz
    • Pretestība: 32 omi
    • Mikrofons: omnidirectional, 50 Hz – 10 000 Hz
    • Savienojums: 3.5 mm
    • Trokšņu slāpēšana: nav
    • Svars: ap 34 gramiem
    • Krāsas: pelēka ar sarkaniem ASUS ROG logo
    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, viedtālruņi ar 3.5 mm austiņu pieslēgvietu
    • Cena: ap 70 eiro (Latvijas veikalos otrās paaudzes ROG Cetra II Core vēl neredzēju)

    ASUS ROG Cetra austiņu ģimene

    Šodien apskatāmās ROG Cetra II Core ir vienkāršākās austiņas no ROG Cetra otrās paaudzes, bet tās saņēmušas varbūt tieši to, ko visvairāk meklējam šāda veida austiņās – universālu pielietojumu. Universālums gan var izbeigties mirklī, kad apskatām sava viedtālruņa pieslēgvietas un tur neatrodam 3.5 mm austiņu izeju.

    ROG Cetra II Core no ROG Cetra II atšķiras ar to, ka ROG Cetra II Core versijā mums netiek dots USB Type-C savienojums, attiecīgi arī secen iet RGB LED izgaismojums un iespēja pieregulēt dažas nianses Armoury Crate programmā.

    Bet par to ROG Cetra II Core un arī ROG Cetra II ir jauni un uzlaboti skaļrunīši, kas tiešām ir iespaidīgi. Te gan ir viena piebilde – ROG Cetra II sērijas austiņu kārtīgai izbaudīšanai ar parastu klēpjdatora 3.5 mm austiņu izeju var būt par īsu. Tāpēc arī ROG Phone 5 Series viedtālruņi tikuši pie glaunākiem skaņas pastiprinātājiem un DAC.

    Redzēts, ka ASUS arī savas dārgā gala datoru pamatplates aprīko ar jēdzīgākiem skaņas risinājumiem.

    Izskats un uzbūve

    ASUS ROG Cetra II Core iepakojums jau vēsta, ka ir darīšana ar Republic of Gamers ierīci – kastītes aizdarei izmantots magnēts, iekšā atradīsi arī gana nopietnu maciņu ROG Cetra II Core pārnēsāšanai un uzglabāšanai. Turpat ir arī vada pagarinājums, ja nu gadījumā izmanto datora austiņu izeju datora aizmugurē vai vēlies ROG Cetra II Core pievienot pie spēļu konsoles.

    Komplektā ir arī dažādu izmēru austiņu uzgaļi un arī tādi kā silikona spārniņi, kas labāk ROG Cetra II Core notur lietotāja ausīs. Pašas austiņas veidotas no alumīnija un plastmasas, uz austiņām izvietots ASUS ROG logo.

    ROG Cetra II Core 3.5 mm spraudnis veidots ļoti kompakts, tas no ierīces uznāk uzreiz ārā un pagriežas 90 grādu leņķī, kas, visticamāk, paredzēts ērtībām spēlējot spēles ar viedtālruni. Uz austiņu vada ir arī trīs vadības pogas kopā ar mikrofonu. Pats vads negaidītā kārtā ir plika gumija, nevis tas ir ievīts audumā. Godīgi sakot, no ASUS ROG un šādas cenas izstrādājuma kopumā nebiju šāda vaļību gaidījis.

    Laikam jau tikai neievītais ROG Cetra II Core austiņu vads ir vienīgais, kas šajā visā komplektā man šķiet dīvains un varbūt pat nepieņemams, bet pašas ROG Cetra II Core austiņas vēl neesam piešķīluši, lai kaut ko tālāk spriestu.

    Skanējums

    Te man jāatzīstas, ka visai ilgi cīnījos ar ROG Cetra II Core austiņām, lai saprastu, par ko tieši pats ASUS ir tādā sajūsmā. ASUS ROG Cetra II Core austiņu atbalsta tīmekļa vietnē ir skaidri pateikts, ka austiņas paredzētas un speciāli pielāgotas spēļu entuziastiem, bet savos meklējumos nonācu tik tālu, ka tās iemīlēju arī mūzikas baudīšanai. Ceļš līdz mīlestībai gan nebija viegls, jo ar kuru katru pretim nākošo ierīci nemaz tik veiksmīgi neizdosies padarbināt ROG Cetra II Core austiņas.

    Pirmajā dienā pievienoju ROG Cetra II Core austiņas pie klēpjdatora bez nekādiem digitālajiem ekvalaizeriem, bez nekā. Skanējums ir atbilstoši nekāds un man jau rodas šaubas par to, vai maz būs kas labs pasakāms par ROG Cetra II Core austiņām.

    Viedtālrunim man nav 3.5 mm austiņu izejas, bet blakus istabā stāv un savu zvaigžņu stundu gaida Nintendo Switch. Kā labi zināms, tad velna Nintendo nav papūlējušies, lai Switch varētu pievienot Bluetooth austiņas, tāpēc šim vajadzētu būt lieliskam piemēram par to, kā spēlēs jāskan vada austiņām. ROG Cetra II Core austiņas kopā ar Switch jau sāk parādīt kaut kādas dzīvības pazīmes, bet vēl arvien nespēju saskatīt, kā tieši ir veidojusies gaidāmā ROG Cetra II Core austiņu cena ap 70 eiro. Diemžēl ar Switch arī nav iespējams pamēģināt, kā austiņas uzvedas mūzikas atskaņošanas laikā.

    Trešais piegājiens ir ar diženās Ķīnas radītu Bluetooth (aptX HD) skaņas pārsūtīšanas ierīcīti. Diemžēl arī šis eksperiments cieš neveiksmi, skaņa ir plakana, nekāda un sāk jau rokas nošļukt gar sāniem. Ja tā kritiski paskatās, tad nelielā aptX HD ierīce ar viedtālruni kopā radīja labāku skanējuma iespaidu par klēpjdatoru.

    Pie rokas bija galddators ar ROG MAXIMUS XI EXTREME pamatplati, un tai ir visai jēdzīga skaņas izeja ar visu ESS ES9023P (DAC ar integrētu pastiprinātāju). Šoreiz nepakautrējos uzstādīt arī Equalizer APO kopā ar Peace Equalizer papildinājumu, un te jau nonāku pie visai pozitīviem iespaidiem par ROG Cetra II Core austiņām – beidzot parādās dzīvīgums un arī basa blieziens. Tagad ir arī iemesls padarbināt pāris spēles, kur ROG Cetra II Core austiņas mani pārsteidz vēl vairāk – dzirdams ir tas, ko iepriekš varēja palaist garām. Visādas putnu čivināšanas un ūdens šļaksti papildina kaujas vaidus un ložu svilpšanu pār galvu. Jāsaka, ka tiešām esmu pozitīvi pārsteigts, bet vienlaikus arī rodas pārdomas, vai gadījumā ROG Cetra II Core austiņas nebūtu jāpamoka vēl vairāk.

    Domāts – darīts. Uz galda goda vietā stāv pēc cenas necils austiņu pastiprinātājs FiiO E10K USB DAC ar muļķīgi zilu LED diodi, bet šis ir mans mazais mīlulis, ko izmantoju, lai iekustinātu 80 omu un pat vēl dullākas over-ear austiņas. FiiO E10K ar USB vadu slēdzams klāt pie datora, bet to var arī izmantot kopā ar viedtālruni. Vien jārēķinās, ka FiiO E10K sevi nobaro no tā paša USB un viedtālruņa akumulatora atlikums tiks mazliet vairāk paplucināts.

    Ar ROG Cetra II Core austiņām un FiiO E10K austiņu pastiprinātāju kopā ir pavisam cits stāsts – te gandrīz var sākt saprast, par ko tiek maksāts ROG Cetra II Core gadījumā. Nelielās ROG Cetra II Core austiņas ar paša ražotāja izslavēto liquid silicone rubber (LSR) skaļruņu materiālu skan tā, ka basos neatpaliek no over-ear austiņām, bet nekur nepazūd pārējā skaņas detalizācija. Pieļauju, ka tieši šis pats efekts būtu baudāms, kad ROG Cetra II Core austiņas pievienotu pie ROG Phone 5 Series viedtālruņa ar reklāmas materiālos izslavētajiem diviem Cirrus Logic CS35L45 Mono pastiprinātājiem kopā ar ESS Sabre ES9280AC Pro QUAD DAC.

    Te uzreiz norādīšu, ka 32 omu austiņām pastiprinātāju īsti nevajag, bet vismaz jēdzīgu skaņas kartes risinājumu uz datora pamatplates gan vajag šīm austiņām.

    Liels ROG Cetra II Core austiņu pluss ir tas, ka austiņas pilnvērtīgi skan arī jau pie zemākiem skaļumiem. Redzētas austiņas, kas parāda sevi tikai lielā skaļumā, kas ne vienmēr ir derīgi. Lineārumu gan neviens ROG Cetra II Core austiņām nav solījis.

    Reku šeku arī mikrofona tests:

    Nobeigumā

    Ja neskaita to, ka esmu pārāk ilgi un pārāk skaļi klausījies mūziku, kā arī to, ka ROG Cetra II Core austiņu vadam vajadzēja būt iepītam audumā, tad pilnīgi nekādu citu iebildumu nav. ROG Cetra II Core austiņas ir kompaktas, tām ir pieņemama komplektācija un superīgs, pat negaidīti labs skanējums.

    Te gan jāatgādina, ka ROG Cetra II Core austiņas sāk skanēt tad, kad pats būsi par to parūpējies – jāsagādā jēdzīgs izejas materiāls, kā arī izskatās, ka iekustināt ROG Cetra II Core austiņas ar kuru katru ierīci var neizdoties. Ne velti redzam, ka YouTube strīmeriem uz galda stāv arī austiņu pastiprinātāji.

    Pavisam cita lieta būtu, ja apskatam atbrauktu ROG Cetra II austiņas ar USB Type-C, tās nepaļaujas uz ierīcē izmantoto skaņas karti (ja tā drīkst izteikties). Bet tad ir jārēķinās, ka ROG Cetra II austiņas nebūs iespējams pieslēgt pie tik plaša ierīču klāsta.

    Noteikti atceries, ka no kaut kāda švaka mūzikas straumēšanas servisa (piemēram, YouTube Music) neizdosies izžmiegt ārā neko jēdzīgu pat ar labu tehniku un austiņām.

    Ja spēj pārkāpt pāri ROG Cetra II Core austiņu cenai, tad tās varētu viens velnišķīgs pirkums, kas pie galddatora kalpos gadiem. Ārā šīs ROG Cetra II Core austiņas nest man neceltos roka, tad tiešām jāpiekomplektē klāt ROG Phone 5 Series viedtālrunis un jāgaida, kad vairs parkā uz sola sēžot nesalst pirksti.

    Patika

    • neesmu dzirdējis nevienas feinākas in-ear austiņas
    • lielisks skanējums spēlēs un arī mūzika ir baudāma

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • ne visas ierīces spēj austiņas iekustināt
    • nav tā zemākā cena in-ear tipa austiņām
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Brr
    23.03.2021 16:08

    Nemācēšu spriest īpaši daudz par citām ausīm, bet nu salīdzinājumam ar tik apjūsmotajām bt Samsung “superīgo basu utt., skaņu slāpējošām” man šīs 30 euro vērtās liekas vnk super.. sony mdr-xb55ap (tagad lietoju ar S20 un tab S7 ar Sams pāreju USB typec>3.5mm). Bija iespēja pamēģināt Sams Buds pro.. Neko sliktāku laikam neesmu dzirdējis..

    Name*
    23.03.2021 19:30

    Austiņām kā jau jebkurai audio tehnikas ir svarīgi mērījumi.

    Autoram plakanas varbūt ir sievas krūtis nevis skanējums 😁

    Un jā, ar digitālajiem skaņas bojātājiem, arī ar lāci uz ausīm var piedabūtu “skanēt” naglu kasti…

    Nožēlojams apskats, īstenā skribentu stilā. Malači!

    Kursors.lv
    23.03.2021 19:58
    Reply to  Name*

    Aptuveni tāds pats kā šis komentārs? :)

    Name*
    23.03.2021 20:24

    Droši vien, bet no manas puses ir tikai komentārs, nevis “un ah” raksts Latvijas rudākajā blogā…

    Bet ja pa tēmu, tad bez miniDSP, G.R.A.S, LarsonDavis un tamlīdzīgiem paceļamiem (priece/performance) devaisiem, pie austiņu testēšanas ķerties ir bezjēdzīgi. Saprotu, tauta “pieprasa saturu”, tāpēc bliežam po ko un kā.

    Džeki, nevajag tā…

    Kursors.lv
    23.03.2021 22:05
    Reply to  Name*

    Nu, re, nebija nemaz tik grūti runāt par tēmu? Ja tas viss būtu pirmajā komentārā, tu uzreiz tiktu uztverts krietni nopietnāk. Paldies par ieteikumiem, raudzīsim uzlabot mūsu apskatus.

    Plate
    24.03.2021 13:22

    Kursoram nepieciešama Audio sadaļa. Pastiprinātāju, tumbu, austiņu, vadu, dažādu atskaņotāju utt., testi.
    Būtu baigi labi.
    Davai Kristap sāc domāt kaut ko!! 🧐

    Kursors.lv
    24.03.2021 16:09
    Reply to  Plate

    Ar domāšanu vien nepietiks. Vajag arī autorus, kas saprot tēmu un prot rakstīt. Tāpat vajag zīmolus, kas iesaistīsies šīs sadaļas uzturēšanas vismaz daļējā uzturēšanas izmaksu dalīšanā. Es par šo tēmu esmu šad un tad aizdomājies, bet vēl nav līdz galam visi zobrati saslēgušies. Es tomēr gribu atrast risinājumu, kas ļautu mūsu lasītājiem piedāvāt šādu sadaļu ilgtermiņā nevis tikai viena vai divu apskatu garumā.

    Rūdolfs Putniņš
    24.03.2021 10:48
    Reply to  Name*

    G.R.A.S. 43AG sistēmas cena ir virs 10 000EUR, nedomāju, ka Kursoram būtu iespēja to atsist no satura latviešu valodā. MiniDSP EARS ir lētāks, bet tam ir problēmas ar iekšējām rezonansēm un precizitāte IEM mērīšanā būs nosacīta. Vai LarsonDavis iekārtām ir pētījumi par mērījumu konsistenci starp vairāku tipu austiņām?

    Andis
    07.02.2023 15:53

    Vai tiešām 32Omu austiņām vajadzīga īpaša aparatūra, lai patestētu, kā viņas skan un izteiktu viedokli apskatā? Asus ROG Phone 5/5s sērijai ir iebūvēts pastiprinātājs līdz 1000 Omu pretestībai un 384kHz/32bitu DAC. Beyerdynamic DT770 Pro 250 Omu austiņas ar Asus ROG Phone 5s+Tidal Master abonements skan vienkārši ideāli.

    Last edited 1 year ago by Andis
    Reklāma