Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pārtraukusi arī iMac Pro datora ražošanu

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas sākumā tika ziņots par to, ka uzņēmums Apple pārtrauc sava pirmā viedā skaļruņa HomePod ražošanu, un tagad oficiāli apstiprinājies, ka 19. martā no visiem Apple resursiem izņemts iMac Pro dators, kas savu debiju piedzīvoja vien 2017. gada beigās.

    Ja tā padomā, tad vienas nedēļas laikā paziņojums par divu produktu ražošanas pārtraukšanu no tehnoloģiju giganta Apple liekas savā ziņā pat ļoti negatīvas ziņas, tomēr pārskatot produktu līniju un tirgus aktualitātes, tas ir pietiekami loģisks solis. Apple iMac Pro darbstacija 2017. gada beigās tika prezentēts kā ļoti jaudīgs vienkorpusa dators, kura cena sākās no iespaidīgiem 4999 USD, kas jau bija liela izsaukuma zīme. Protams, tas vairāk bija paredzēts fotogrāfiju un video apstrādes jomas profesionāļiem, ne ikdienas lietotājiem.

    Par iMac Pro datora ražošanas pārtraukšanu bija zināms jau iepriekš, un līdz šim tika pārdoti pēdējie modeļi, kuri bijuši noliktavās, bet izskatās, ka tagad ir pārdoti arī šie modeļi. Šobrīd visās pasaules oficiālajās Apple lapās iMac Pro ir izņemts no piedāvājuma. Tāpat dažādos aprakstos, kur tiek atzīmētas saderīgās ierīces, parādās informācija tikai par 2017. gada iMac Pro modeli bez laika turpinājuma, kā tas ir citos gadījumos.

    Apple norāda, ka interesenti var iegādāties parasto iMac all-in-one datoru versijas, kuras tika atjauninātas 2020. gada augustā, un šobrīd komplektācijā ļauj izvēlēties 10. paaudzes Intel i9 procesorus, 128GB operatīvo atmiņu un Radeon Pro 5700 XT videokarti. Šādā komplektācijā dators izmaksās 5799 USD, kas ir pat izdevīgāka cena, salīdzinot ar iMac Pro jaudīgākajām komplektācijām. Iespējams, ka Apple šādu soli spērusi tāpēc, ka tiek baumots par atjaunotu iMac versiju, kurai būs mazākas ekrāna apmales un gan jau arī Apple jaunie procesori.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    22.03.2021 14:03

    Jā, un to ābolu jau kāds ir ēdis!:)

    Reklāma