Web Analytics
More
    Reklāma

    Zinātnieki vēlas uz Mēness uzbūvēt īpašu ēku, kas noderēs, ja Zeme aizies bojā

    Jaunākie raksti

    Pastardienai jeb Zemes iznīcībai gatavoties nekad nav par vēlu, un tiešo to arī zinātnieki dara. Pētnieki no Arizonas universitātes nākuši klajā ar ierosinājumu zem Mēness virsmas uzbūvēt ēku “Doomsday vault”, kas pēc būtības kalpotu kā sava veida pagrabs ar alu un tuneļu sistēmām.

    Ēka pēc savas idejas varētu līdzināties “Global Seed Vault“, kas atrodas Svalbāras salas nomalē starp Norvēģiju un Ziemeļpolu. Tajā atrodas gandrīz miljons dažādu kultūraugu sēklu paraugu, ļaujot saglabāt to šķirnes, kas ir patiešām daudz un dažādas.

    Reklāma

    Svalbārā esošais “Global Seed Vault”

    Kas attiecas uz “Doomsday vault”, ko plāno būvēt zem Mēness virsmas – tur glabātos ap 6.7 miljoni uz Zemes atrodamo dažādu sugu augu sēklu, sporu, spermas un olšūnu paraugu. Tas viss tiktu veidots ar mērķi “aizsargāt cilvēci pilnīgas iznīcības gadījumā” un būtībā kalpotu kā drošības spilvens jeb apdrošināšanas polise gadījumā – ja nu kas.

    Visi šie paraugi tiktu glabāti “Doomsday vault” un paslēpti šajās 2013. gadā atklātajās alu un tuneļu sistēmās, kuras varētu būt izveidojušas lavas straumes. Zinātnieki arī uzskata, ka šis varētu būt perfekts patvērums paraugiem. Tiek norādīts, ka tiem nekaitētu arī saules starojums, virsmas temperatūras izmaiņas un mikrometeorīti. Pašu šo ēku darbinātu saules paneļi. Visai iespējams, ka šī celtne uz Mēness izskatītos visai līdzīgi kā Svalbārā esošā sēklu glabātava.

    AvotsUnilad
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0925
    19.03.2021 09:25

    Selenīti bija sapulcējušies īpašajā ēkā (kā to vienmēr uzsver kursorieši) un pētīja atstātos krājumus. Ātri tikuši galā ar sēklām un nonākuši pie slēdziena, ka tās nav garšīgas, tie ķērās pie flakoniem ar bālganu škidrumu tajos. Pagaršojuši un paberzējuši to starp pirkstiem, tie vienojās ka tas varētu balzāms, kas smērējams galvas ādā, lai izaugti tikpat kupls apmatojums, kā tiem, kas šeit bija atstājuši savus krāmus. Riebumā novaikstījušies, iedomājoties sevi apaugušus ar matiem, selenīti vienojās, ka pirms depozīta iznīcināšanas telpa ir droši jānoslēdz, lai pusaudži nesaindētos ar zemiešu dāvanām, jo apkārtnē jau bija izplatījusies ziņa par vizīti.

    Kursors.lv
    19.03.2021 09:39
    Reply to  0925

    :D

    KKTK
    19.03.2021 10:17

    Pilnībā atbalstu ideju par sava veida pagrabu ar alu.

    AMD98
    19.03.2021 11:13

    Baigais savarstījums 😆 Tālu no originālā raksta un tā valodas. Pasniegts kā pamatskolas klasei veselības mācibas stundā🤦

    Kursors.lv
    19.03.2021 11:25
    Reply to  AMD98

    Uzraksti labāk.

    Reklāma