Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas Esporta Skolu Līga organizē pavasara videospēļu turnīrus, lai palīdzētu skolēniem cīnīties ar pandēmijas radīto nomāktību

    Jaunākie raksti

    22. martā sāksies Latvijā pirmā plašākā Latvijas Esporta skolu līgas (LESL) CS:GO turnīru sērija, kurā ir aicināts piedalīties ikviens videospēles „Counter-Strike: Global Offensive” spēlētājs. Šī pavasara turnīru sērijas mērķis ir palīdzēt skolēniem uzlabot mentālo veselību, motivāciju un koncentrēšanās spējas, kā arī mazināt aizkaitināmību un nomāktību.

    Turnīru sērijas rīkotājs un Esporta skolas vadītājs Ivo Čapiņš norāda: „Skolas vecuma bērni jau ilgu laiku ir pandēmijas izraisītās situācijas ķīlnieki. Lai arī videospēles neaizstāj savstarpējo saskarsmi, mācības un nodarbības klātienē, tomēr tā ir lieliska iespēja izvirzīt mērķi un kontrolētā vidē darboties komandā kopā ar skolasbiedriem. Mēs uzskatām, ka šis turnīrs noteikti atstās pozitīvu ietekmi uz attiecīgās skolēnu grupas mentālo veselību.”

    Reklāma

    Turnīru sēriju organizē Esportaskola.lv sadarbībā ar „HP”, kas turnīru kopvērtējuma uzvarētāja skolai dāvinās 5 jaunus videospēļu monitorus, kuri noteikti būs noderīgi arī mācību procesā. Pirmais turnīrs sāksies jau 22. martā. Kopā tiks organizēti 3 turnīri ar rezultātu paziņošanu jūnija sākumā.  Pārsteiguma balvas saņems arī katra turnīra uzvarētāju komanda.

    Lai piedalītos turnīrā, skolai ir jāizveido 5 vai 6 spēlētāju komanda. Katra skola var pieteikt neierobežotu skaitu komandu. Komandas dalībniekiem ir jābūt vismaz 5. klases skolēniem. Tā kā par uzvarētāja titulu cīnīsies skolas, nevis atsevišķas komandas, tad lielāks komandu skaits noteikti palielinās iespēju iegūt uzvarētāja titulu un galveno balvu. Reģistrācija turnīram notiek esporta skolas mājaslapā www.esportaskola.lv.

    Katrā turnīrā ir plānotas vidēji 6 vai 7 tiešraides, kas tiek straumētas skolas „Twitch” kanālā www.twitch.tv/esportaskola, tāpēc komandu atbalstītājiem būs iespēja just līdzi skolasbiedriem. Turnīrs norisināsies pēcpusdienās, vakaros un dažkārt arī nedēļas nogalēs. Tādējādi tas netraucēs pusaudžu skolas gaitām, bet drīzāk palīdzēs vecākiem mobilizēt bērnus mācībām dienas laikā, lai nodotos turnīram pēcpusdienā un vakarā.

    Pavasara turnīru atbalstītāju vidū ir tādi uzņēmumi kā Narvesen un Rīgas 1. Tālmācības vidusksola. Tomēr galvenais atbalstītājs ir HP, kas kopvērtējuma labākajai skolai dāvinās piecus jaunus OMEN videospēļu monitorus, kuri ir nepieciešami jauniešu izglītības procesa veicināšanai. Papildus kopvērtējuma labākās komandas saņems arī īpašās balvas no mūsu atbalstītāja. Balvu vidū būs gan spēļu austiņas, gan spēļu peles, gan arī īpašās datorsomas, kas pielāgotas gan skolai, gan brīvajam laikam.

    HP pārstāvis Ralfs Levalds par sadarbību ar Esporta skolu saka: „Līdz ar tehnoloģiju attīstību strauji aug e-sporta popularitāte. HP ir svarīga gan izglītības, gan jauniešu attīstība atbilstoši mūsdienu pasaules tendencēm, tāpēc mēs saprotam e-sporta nozīmīgumu un lomu izglītības kontekstā. Mēs atbalstām un esam gatavi veicināt Latvijas jauniešu vēlmi sasniegt vairāk, darot to, kas viņiem patīk un padodas, īpaši, ja tas var viņiem palīdzēt pārvarēt koncentrēšanās grūtības, kā arī rast motivāciju mācībām.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma