Web Analytics
More
    Reklāma

    “Toyota” nākammēnes prezentēs sava pirmā elektroauto konceptu

    Jaunākie raksti

    Aprīlī plānotajā Šanhajas autoizstādē “Toyota” prezentēs sava pirmā elektroauto konceptu, kas vēlāk aizsāks autoražotāja elektroauto piedāvājumu visā pasaulē. Zināms, ka gaidāmais auto būs aptuveni “RAV4” izmēra, tomēr tam būs cits nosaukums.

    Mašīna taps uz jaunās “e-TNGA” platformas, kas izstrādāta sadarbībā ar “Subaru”, kļūstot par pirmo no kopumā sešiem plānotajiem modeļiem. Šī platforma veidota tā, lai to varētu pielāgot dažāda izmēra mašīnām ar dažādu garenbāzi. Tāpat uz tās var radīt modeļus ar priekšējo, aizmugurējo vai pilnpiedziņu.

    “Toyota” skaidro, ka daudzu gadu pieredze hibrīdu tirgū sniegusi vērtīgu informāciju, kas ļaus uzlabot bateriju dzīves ilgumu un arī nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi. Autoražotāja Eiropas produktu attīstības nodaļas vadītājs Andrea Karluči norādījis, ka šāda veida un izmēra mašīna izvēlēta, jo tā paredzēta visai pasaulei, tāpēc tai jāatbilst dažādu reģionu prasībām. Viņš norāda, ka nākotnē “Toyota” Eiropai varētu izstrādāt arī mazākus elektroauto.

    Japāņu autoražotājs intensīvi strādā pie jaunām bateriju tehnoloģijām un jau tuvāko gadu laikā plāno tirgū nogādāt mašīnu, kas aprīkota ar cietvielu (solid-state) baterijām. Lai arī negribīgi, tomēr “Toyota” nonākusi elektroauto tirgū. Tas gan nenozīmē, ka viņi atteiksies no citiem risinājumiem – autoražotājs turpinās piedāvāt parastos hibrīdus, plug-in hibrīdus, kā arī attīstīs ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģijas. Plānots, ka 2025. gadā tiks pārdoti 5,5 miljoni auto ar hibrīda vai pilnībā elektrisku piedziņu. Nākamo četru gadu laikā “Toyota” tikai Eiropā vien plāno piedāvāt 60 jaunus vai atjaunotus modeļus, šim skaitlim ietverot gan hibrīdus, gan pilnībā elektriskās automašīnas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    16.03.2021 09:32

    Ja Toyota prezentēs strādājošu solid-state bateriju, būs interesanti paskatīties kā nošūposies Teslas akcijas! :)

    spriidiic
    16.03.2021 10:53
    Reply to  Skābene

    Vēl viens elektrisks sūds.

    Krotow
    16.03.2021 11:29
    Reply to  spriidiic

    Mācīties negribošs autoservisa darbinieks?

    Reklāma