Web Analytics
More
    Reklāma

    Māte izmantojusi “deepfake” tehnoloģiju, lai atriebtos savas meitas komandas biedrenēm

    Jaunākie raksti

    Amerikā, Pensilvānijas štatā kāda sieviete ir rīkojusies ļoti nekrietni, izmantojot “deepfake” tehnoloģijas iespējas, nosūtot karsējkomandas treneriem viltotus video, kuros vairākas meitenes redzamas kailas, lietojot alkoholu un smēķējot, lai tādējādi ieriebtu savas meitas komandas biedrenēm un viņas tiktu izmestas no komandas.

    Šis materiāls ticis nosūtīts arī starp pašām jaunietēm. Kopumā šis ir visai nopietns pārkāpums un atgadījums, par kuru tiek apsūdzēta 50 gadus vecā Rafaela Spona (Raffaela Spone). Viņa šādu soli izvēlējusies spert, jo dažas no karsējmeitenēm, kuras bija viņas meitas draudzenes, ir pārtraukušas draudzību. Šis ir bijis kā atriebības solis, kuru veikusi tieši māte. Vismaz pagaidām tiek norādīts, ka meita neko par to nav zinājusi.

    Reklāma

    Rafaela ir izmantojusi sociālajos tīklos pieejamās bildēs, lai veidotu šos “deepfake” video, kuros it kā redzamas karsējkomandas meitenes. Pēc tam šie materiāli tikuši nosūtīti, izmantojot ziņas no anonīma telefona numura. Tomēr tieši tādā veidā policijai izdevās atklāt IP adresi un mobilo telefonu, no kuriem tika nosūtītas šīs ziņas, un tā bija Rafaela Spona. Pagaidām sieviete gan ir izlaista no apcietinājuma, un gaida tiesas sēdi 30. martā.

    Šis ir ļoti lielisks piemērs, cik gan sliktā un nepareizā veidā mums ir iespējas izmantot mūsdienu tehnoloģijas, īpaši tādas, kas ļauj spēlēties ar personas identitāti. Protams, šajā situācijā ir nospēlējuši arī morālie aspekti no vecāku puses, rīkojoties tik nepārdomāti un ieriebjot savu bērnu vienaudžiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    16.03.2021 15:48

    Nu tas ir vāks, kopā vēl ar kancelošanas kultūru. Tadi deformēti prāti var radīt nenovēršamas sekas nepatiesi apsūdzētajiem. Man šķiet, ka nākotnē, lai tevi vispār ielaistu internetā, vajadzētu nodemonstrēt kaut kādu IQ līmeni un psihoterapeita izziņu.

    Grābeklis
    16.03.2021 19:32
    Reply to  KKTK

    Nevaru nepiekrist. Internetā ir tik daudz cilvēku, kuri saka daudz un dažādas lietas, nepadomājot, vai tās ir patiesas, un dara lietas, kas vienkārši nav pieņemamas. Atliek tikai paskatīties uz dažiem tirliņiem Youtube un Tiktok, un šie cilvēki atkārtos šīs stulbības ar lielāku amplitūdu.

    Last edited 3 years ago by Roberts Leizāns
    Krotow
    16.03.2021 20:16
    Reply to  KKTK

    Man nav iebildumu. Un dažādi ietekmeļu servisi manuprāt varētu tapt likvidēti pavisam.

    Rūdolfs Putniņš
    16.03.2021 15:56

    Nu šis jau ir proper Cybermom 2077.

    hmmm :)
    16.03.2021 17:24

    Lūdzu to video linku arī ieliekiet. Lai mēs varētu pārliecināties ka tā nav viltus ziņa :D

    Skābene
    17.03.2021 15:33

    Standarta atriebība ir ielikt sev nevēlamas personas telefona numuru seksa sludinājumos un tur pat policija neko nevar palīdzēt.

    Reklāma