Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” kārtējo reizi veicis “Starlink” misiju, kas šoreiz bija ar kaut ko īpaša

    Jaunākie raksti

    Cipars deviņi bija “SpaceX” vakardienas, 14. marta, veiksmīgais cipars. “Falcon 9” raķete kārtējo reizi orbītā nogādāja 60 “Starlink” satelītu partiju, un tās pirmais posms devīto reizi veiksmīgi atgriezās uz Zemes, kas nozīmē, ka to varēs izmantot atkārtoti. Šī misija ir īpaša ar to, ka uzstādīts jauns rekords raķetes pirmā posma pastiprinātāja (booster) atkārtotas izmantošanas skaita ziņā.

    Šis pastiprinātājs iepriekš izmantots gan “Starlink” misijās, gan “Radarsat Constellation Mission”, gan arī “Sirius XM” misijā. No kopš vakardienas šis “Falcon 9” raķetes pirmā posma pastiprinātājs ir visvairāk izmantotais “SpaceX” pastiprinātājs. Jāpiebilst, ka “SpaceX” mazais mērķis jau vairāku gadu garumā ir to izmantot 10 reizes. Iespējams, pavisam drīz to arī izdosies sasniegt.

    Pirmā posma pastiprinātāja veiksmīga piezemēšana uz Atlantijas okeānā esošās platformas ir kļuvusi jau par pašsaprotamu lietu “SpaceX”, un arī šoreiz bez izņēmumiem. Sekojot šim visam līdzi, atliek vien nobrīnīties, cik precīzi raķete piezemējas uz platformas, bez jebkādiem nopietnām problēmām. Jācer, ka tik raiti drīzumā ies arī ar “Starship” prototipu piezemēšanu.

    Šī bija trešā “Starlink” misija pēdējo divu nedēļu laikā, kas nozīmē, ka vēl ap 180 satelītu nogādāti orbītā, kas ļauj šī atrgaitas interneta iespējas izmantot vēl simtiem lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Indulis Grīniņš
    15.03.2021 09:04

    Pastiprinātājs – tiešām … tas kas uz lampām (Radiotehnika) vai jaunais… ko jūs Google Translate izmantojāt …
    Vai piemērotāks vārds nebija … Pirmās pakāpes Nesējraķete …

    Indulis Grīniņš
    15.03.2021 09:08

    ….kas nozīmē, ka vēl ap 180 mājsaimniecību varēs sākt izmantot šī ātrgaitas interneta iespējas…..
    Nu jūs lejat … tas nozīmē ka 180 Starlink satelīti ir pēdējo divu nedēļu laikā ir nogādāti zemes orbītā 3 x 60 …
    Drusku jūs pa ātru – 1. aprīlis vēl pēc 16 dienām …

    Reklāma