Web Analytics
More
    Reklāma

    Neste pirmo reizi Latvijā savā degvielas uzpildes stacijā uzstāda vēja elektrostaciju

    Jaunākie raksti

    Neste pirmo reizi uzstāda 1 kW vertikālās ass vēja elektrostaciju degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Krasta ielā 68. Kopā uz DUS jumta tiks uzstādītas 4 šādas elektrostacijas. Plānots, ka elektrostacija gada laikā saražos 8000-9000 kWh un tā nodrošinās 40% no stacijas darbībai nepieciešamās pašpatēriņa enerģijas.

    “Neste ir pasaulē vadošais atjaunojamo resursu un aviācijas degvielas ražotājs, kura bizness koncentrēts uz to, lai palīdzētu mūsu klientiem transporta, aviācijas, polimēru un ķīmijas produktu ražošanas nozarēs padarīt savus biznesus ilgtspējīgākus. Cīņa pret klimata pārmaiņām nav viegla, un, tikai apvienojot savus spēkus, tehnoloģijas un universālus risinājumus, mēs spēsim vienoti cīnīties par tīrāku vidi. Pirmās vēja elektrostacijas uzstādīšana mūsu DUS ir neliels, tomēr nozīmīgs solis ceļā uz mūsu mērķi – kopā ar citu industriju pārstāvjiem un sabiedrību kopumā cīnīties pret klimata pārmaiņām, sekmējot dažādu atjaunojamās enerģijas veidu izmantošanu,” stāsta Armands Beiziķis, SIA “Neste Latvija” valdes priekšsēdētājs.

    Reklāma

    SIA “Plus Energy Group” ražotā aptuveni 2 metrus augstā, 0,85 m diametra vertikālās ass vēja elektrostacija uz DUS jumta uztver gaisu, kas plūst no jebkura virziena, pagriežot pret to asmeņus. Ņemot vērā to, ka šī Neste DUS atrodas tiešā Daugavas tuvumā, šajā vietā ir mainīga vēja plūsma, kas nodrošinās veiksmīgu vēja elektrostacijas darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Klepus
    15.03.2021 11:15

    Bet vai Neste pastāsta, ka viņu tīrākā atjaunojamā degviela arī rada co2, NOx, un arī sīkās putekļu daļiņas, kas piesārņo pilsētas gaisu.
    Asmātiķiem vienalga vai viņiem ir jāklepo no neatjaunojamajiem vai atjaunojamajiem izmešiem.

    Skābene
    16.03.2021 09:11
    Reply to  Klepus

    Viņi apgalvo, ka MY dīzeļa gadījumā siltumnīcas gāzu emisija tiek samazināta par 90% un tas ir iespaidīgi. Ne velti veco dīzeļu īpašnieki uz TA lej MY dīzeli, lai izietu skati, tā Nestes degviela patiešām strādā un melno dūmu praktiski nav.
    Bet, kamēr Rīgas elektrības patēriņus pamatā apmierina TEC saražotā elektrība, tad katra kilovatstunda rada kaitīgos izmešus un tur jau ir jāsāk rēķināt, kas ir kaitīgāk dabai.

    Brestiņš
    16.03.2021 17:54
    Reply to  Skābene

    Jā neste sabiedrisko attiecību speciālisti nesnauž:)
    Nav melnu dūmu? Kur tad viņi paliek motorā vai visi iet uz salonu?:)

    Wow
    15.03.2021 22:25

    Interesanti kādas bija izmaksas?

    edza
    16.03.2021 09:59
    Reply to  Wow

    2600 gabalā. Nestei par reklāmu varbūt iedeva lētāk. :)

    Andis
    16.03.2021 11:33
    Reply to  edza

    Tad atmaksāšanās laiks iznāk apmēram 6 gadi.

    Reklāma