Web Analytics
More
    Reklāma

    Visi ID.3 un ID.4 programmatūru atjauninājumi turpmāk tiks nodrošināti tiešsaistē

    Jaunākie raksti

    Volkswagen ID.3 un ID.4 modeļi Eiropā tagad var saņemt jaunas funkcijas un padziļinātus tehniskos atjauninājumus, izmantojot W-LAN vai mobilo tīklu. Pateicoties tā dēvētajiem Over-the-Air atjauninājumiem, klientu automobilis spēj vienmēr saņemt aktuālākos jaunumus. Jaunā programmatūra ID.2.1 automātiski tiks nodrošināta visiem automobiļiem, kas ražoti no astotās kalendārās nedēļas. Klientiem, kas jau ir saņēmuši ID. automobili, jaunā programmatūra tagad būs pieejama pakāpeniski un šī iemesla dēļ būs vienreiz jāapmeklē dīlercentrs. Pēc tam ar jauno programmatūru pirmo reizi masveidā ražotu automašīnu segmentā būs iespējams atjaunināt automobilī uzstādītās vadības ierīces bez nepieciešamības klientiem doties uz servisu, kā arī nodrošinās daudzas citas priekšrocības.

    “Volkswagen strauji turpina savu produktu digitalizāciju. Over-the-Air atjauninājumu ieviešana ir nākamais solis mūsu pārtapšanā par tehnoloģiju uzņēmumu, kā arī jaunu biznesa modeļu attīstībā,” norāda Volkswagen izpilddirektors Ralfs Brandsteters (Ralf Brandstätter).

    Sākot no šī gada vasaras, Volkswagen ID. automobiļu īpašniekiem nodrošinās atjauninājumus reizi trīs mēnešos. Papildus programmatūras veiktspējas optimizācijai šie atjauninājumi var ietvert arī jaunas funkcijas un pielāgošanas iespējas.

    “Tādējādi tiks nodrošināts, ka visiem piegādātājiem ID. modeļiem visu to dzīves ciklu būs līdzvērtīgs programmatūras līmenis ar jauniem automobiļiem. Over-the-Air atjauninājumi turpmāk būs arī jauna norma automašīnās. Arī nākotnē šī pieeja nodrošinās, ka visiem ID. modeļiem, kas jau ir uz ceļiem, ir pieejami jaunākie programatūru atjauninājumi,” saka Volkswagen par tehnisko attīstību atbildīgais valdes loceklis Tomas Ulbrihs (Thomas Ulbrich).

    Nesen izveidotā ID.Digital projekta vienība pastāvīgi veicinās ID. saimes automobiļu turpmāku attīstību un koordinēs tiešsaistes attālināto jeb Over-the-Air atjauninājumu ieviešanu ID. modeļos. Projekta komandas veiklā pieeja noteiks jaunus standartus programmatūras apkopē ar īsiem atjauninājumu cikliem un elastīgu klientu prasību izvērtēšanu. Tādējādi lēmumus par jauniem digitālajiem pakalpojumiem un uzlabotu mijiedarbību ar klientiem būs iespējams realizēt ātri un vienkārši.

    Pirmie Over-the-Air atjauninājumi šobrīd tiek veiksmīgi izmēģināti vairāk nekā 3 000 uzņēmumu automobiļos, tādēļ pirmie klienti drīzumā varēs izmantot pastāvīgo veiktspējas uzlabojumu un jauno funkciju sniegtās priekšrocības. Tādējādi Volkswagen ir sasniegusi nozīmīgu pavērsiena punktu savas elektronikas arhitektūras turpmākajā attīstībā.

    Programmatūra kļūst aizvien nozīmīgāks konkurētspēju ietekmējošs faktors, tādējādi arī veicinot izšķirošu pirkuma lēmumu 21. gadsimta automobiļu tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    12.03.2021 12:51

    Tagad, lai servisā atjauninātu ID programmatūru, vajag 8 stundas. Interesanti, cik ilgu laiku tas prasīs attālinātā režīmā? Vai kāds zina, kā tas notiek Teslai? Vai tā jānoliek atjaunoties uz vairākām stundām?

    0952
    12.03.2021 13:17
    Reply to  Elektriķis

    30 minūtes?
    servisā onka 2st studē manuāli, 2 st. konsultējas ar kolēģiem, pa vidu apgreida mēģinājums, pauze, pats apgreids un pirms atdošanas auto tiek mazgāts un žāvēts)

    Elektriķis
    12.03.2021 13:22
    Reply to  0952

    Cik noprotu, tad bez visiem onku gājieniem ir 8h…

    0952
    12.03.2021 13:26
    Reply to  Elektriķis

    iespējams, servisā nav firmwāres kopijas (kuras oriģināls dzemdēts ar tādu piepūli ka vw teju dējekli sarāva), varbūt pat kādam doičlandē jāstāv pretī un jāautorizē apdeits, kad jebkur pasaulē kāds to uzsāk, jāseko procesam kamēr nav pārliecības par 100%….normālas augšanas grūtības, pēc gadiem 5 jau būs pieredze un iemaņas, kautko uzlabos, un tā lieta aizies.

    un pienāks diena, kad apdeitu varēs uzlikt pa nakti mājās, nebraucot uz servisu.

    Krotow
    12.03.2021 13:16

    Tagad arī ID.x varēs no attāluma atslēgt krēslu apsildi.

    Kārlis
    12.03.2021 13:26

    nu nez vai tā ir mašīna …

    Reklāma