Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ieguldīs 1 miljardu eiro, lai būvētu zinātnisko centru Vācijā

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple paziņojis par savas darbības paplašināšanu Eiropas reģionā, ieguldot 1 miljardu eiro, lai Vācijā, Minhenē celtu jaunu ražotni un zinātnisko centru, kas fokusēsies tieši uz 5G un nākotnes bezvadu tehnoloģiju attīstīšanu.

    Šobrīd Minhenē esošais centrs jau ir lielākā Apple pārstāvniecība ar 1500 inženieriem, no kuriem liela daļa strādā pie enerģijas pārvaldības produktiem un savu roku pielikuši arī uzņēmuma procesoru radīšanā. Laika gaitā gan šī ražotne ir attīstījusies arī citos virzienos, un tagad Apple vēlas vēl paplašināt gan telpas, gan komandu, jo nākamo trīs gadu laikā 1 miljards eiro tiks ieguldīts gan jaunas ēkas būvniecībā, gan kā investīcijas pētniecībā un izstrādē.

    Reklāma

    Uzņēmums norāda, ka jaunajā centrā tiks attīstītas mobilo savienojumu tehnoloģijas, tātad vismaz šobrīd tā būs saistīta ar 5G savienojumu un iespējamo nākotni šajā jomā. Šobrīd iPhone viedtālruņos ir pieejams Qualcomm 5G modems, tomēr šīs investīcijas skaidri norāda par Apple plāniem pašiem izstrādāt un ražot savu 5G savienojuma modemu. Jaunajā ēkā darbinieki darbu varēs uzsākt jau 2022. gadā, un tās enerģija tiks 100% nodrošināta no atjaunojamiem energoresursiem.

    Apple klātbūtne šajā Vācijas reģionā gan nav nekāds jaunums, jo pirmā pārstāvniecība parādījās jau tālajā 1981. gadā vien ar 10 darbiniekiem, taču šobrīd visā Vācijā ir septiņi ofisi, kā arī pašā Minhenes reģionā ir vēl citas saistītās ēkas.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma