Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija varētu sekot Beļģijai un daļu videospēļu pielīdzināt azartspēlēm

    Jaunākie raksti

    Vācu Bundestāgs vēlas pieņemt jaunu bērnu aizsardzību paktu, kas daļu videospēļu pielīdzinātu azartspēlēm, tādējādi tās ļaujot spēlēt tikai tiem, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu jeb pilngadību.

    Tas saistīts ar spēles labumu kastēm, kas par maksu spēlētājam sniedz dažādus ieguvumus, taču pirms pirkuma veikšanas nav zināms, kas tajās atrodas. Angliski šis termins ir loot box. Tā kā tas tiek pielīdzināts azartspēlēm, jo nav zināms iznākums, bet ir vēlme iegūt papildu bonusus, Vācijas valdība to vēlas pielīdzināt azartspēlēm. Tas nozīmē, ka daļa no spēlēm būs pieejamas tikai pilngadīgiem pircējiem, ko nāksies kontrolēt tieši spēļu pārdevējiem.

    Reklāma

    2017. gada beigās par šādu soli paziņoja Beļģija, un pieņemtie likumi tieši ietekmēja tādas spēles kā Overwatch un Star Wars: Battlefront II. Jaunās izmaiņas varētu skart arī tādas sporta videospēles kā FIFA21, kas noteikti vismaz pēc tās veida nesaistās ar azartspēlēm, tikai virtuāla sporta izbaudīšanu, taču šīs labumu kastes to var ielikt kategorijā 18+.

    No izstrādātāju puses tā ir liela izšķiršanās, vai šos spēles labumus atslēgt konkrētajā reģionā vai visā spēlē kopumā. Par līdzīgiem ierobežojumiem varētu pazīnot arī Apvienotā Karaliste, kas nozīmē, ka šāda kustība sāk izplatīties Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    11.03.2021 11:03

    Ļoti prātīgs lēmums!Bērni diezgan ātri nonāk atkarībā no datorspēlēm un jo sevišķi tādām, kur jātērē nauda, lai varētu turpināt spēlēt.
    Būtu arī taisnīgi, ja valstis varētu šādus pirkumus aplikt ar nodokļiem.

    devnull
    11.03.2021 13:59

    apsveicama rīcība sen jau EA SPORT un 2K vajadzēja skabekli piegries.

    Aigars
    11.03.2021 18:09

    Es ceru ka tas būs visūr, jo tas potenciāli samazinās lootbox esamību.
    Šim lēmumam var sekot arī cita reakcija kas jau lēnām notiek spēļu industrijā, cenu celšana. Lai gan pagaidām to piekopj tikai daži izplatītāji kas ir pacēluši cenu no 60eur uz 70eur par spēles pamatversiju.

    REALAIS
    11.03.2021 19:46
    Reply to  Aigars

    Bet nu cenas celšana ir normāla parādība. Spēļu veidošana paliek tikai arvien laikietilpīgāka un inflācija ir dabisks process normālā ekonomikā.

    Krotow
    11.03.2021 18:17

    Jā, šis ir jēdzīgs lēmums. Pie reizes vajadzēja piegriezt freemium tipa spēļu tirgošanas praksi, kura darbojas pēc finansu piramīdas principiem. T.i. lai tiktu tālāk par konkrētām vietām, jāmaksā papildus.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    REALAIS
    11.03.2021 19:47
    Reply to  Krotow

    Kāda spēle būtu tam kā piemērs?

    Reklāma