Web Analytics
More
    Reklāma

    Beļģija varētu Star Wars: Battlefront II un Overwatch pielīdzināt azartspēlēm

    Jaunākie raksti

    Pēdējo dienu laikā Star Wars: Battlefront II un spēles izstrādātājs Electronic Arts saņēmis milzīgu kritiku tīmeklī par spēles mikromaksājumiem. Vairums uzskata, ka Star Wars: Battlefront II maksājumi ir pārlieku dārgi, bet Beļģija iet vēl tālāk. Paziņots, ka pret Star Wars: Battlefront II un Blizzard spēli Overwatch uzsākta izmeklēšana, jo dažus spēles elementus varētu nodēvēt par azartspēlēm.

    Star Wars: Battlefront II un Overwatch spēlēs ir tā dēvētie loot box, kas saprotamā valodā būtu labumu kastes, kurās iekšā var būt dažādi ieguvumi, kas palīdz iziet spēli. Spēlētājiem ir jāmaksā par labumu kastes atvēršanu, bet nav zināms, kas tieši ir iekšā kastē. Tādējādi šādu darbību varētu pielīdzināt azartspēlēm. To pašu varētu attiecināt uz Blizzard Overwatch.

    Reklāma

    Star Wars: Battlefront II un Overwatch spēles Eiropā pieejamas spēlētājiem no 12 gadu vecuma. Ja Beļģija atzīs spēļu elementu pielīdzināšanu azartspēlēm, to izstrādātājiem tiks piemērotas vairāku simtu tūkstošu eiro soda naudas. Visticamāk, spēles varētu saņemt liegumu Eiropā, līdz tiek izlaboti slēptā satura pirkumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ričards
    17.11.2017 11:54

    “Overwatch spēlē ir tā dēvētie loot box, kas saprotamā valodā būtu labumu kastes, kurās iekšā var būt dažādi ieguvumi, kas palīdz iziet spēli.”
    Overwatch ir loot box’i, kas satur izskatus, “voice lines” un grafitī. Tur nav nekāda elementa, kas palīdzētu spēlētajam gūt virsroku.

    Pumba
    17.11.2017 12:14
    Reply to  Ričards

    Tikko sapratu, ka esmu vecs. :D

    Maris Laudams
    17.11.2017 12:22
    Reply to  Ričards

    Overwatch vispār var “iziet”?

    digitalk
    17.11.2017 12:42
    Reply to  Ričards

    oriģinālā tā arī rakstīts, te Artis “nooptimizējis” rakstu, kopā ar “varētu saņemt liegumu Eiropā” :)

    PlayerBoy
    17.11.2017 13:08

    Tad jau tāda problēma arī ir CS:GO un Dota 2, kur lielākā daļa peļņas ir no kastēm/atslēgām. Vai tur konkrēti iet runa par gameplay ietekmējošiem elementiem?

    Krotow
    17.11.2017 13:52

    MMORPG un online stratēģijas ir pupu mizas. Lai pasludina par azartspēlem visas tās spēles, kur kaut kādas darbības izpildi var paātrināt par maksu.

    Kartupelis3
    20.11.2017 07:55
    Reply to  Krotow

    tur jaut tu zini par ko tu maksā.. kretīnisms utt, bet nav azartspēles..

    nothingtoseehere
    20.11.2017 14:22

    Neko daudz nevar sagaidīt kā latviešu mediji mēģina rakstīt par spēļu industriju, pārāk maz lai saprastu par ko iet runa. Kā Ričards minēja par Overwatch, spēles Loot Box’i satur tīri kosmētiskus elementus, kas neietekmē spēles gaitu un neļauj kādam gūt virsroku (t.s. Pay-to-Win). Tu nopērc spēli un dari kā vēlies, iegūsti kastes vai nu spēlējot vai arī nopērc par papildus maksu. Vai to var uzskatīt par azartspēli? Jā, jo tu tomēr nezini ko iegūsi atverot kasti, pat ja tas ir tikai kosmētisks elements. PlayerBoy pieminēja CS:GO, un tās spēles modelis ir daudz sarežģītāks, pat ļaunprātīgāks, nekā Overwatch. Arī tās spēles “Loot” ir tikai kosmētisks, bet spēlei ir papildus elements, ka ar tiem elementiem var apmainīties vai pat pārdot (Marketplace). Ja meklēsiet “CS:GO gambling”, tad redzēsiet ļoti daudz rakstus un saitus saistītus ar azartspēlēm, kur spēles elementus var tirgot par īstu naudu! Overwatch kosmētika paliek tev un tikai tev, tu to nevari pārdot vai apmainīt, iegūsti un viss. Bet CS:GO, ja tev “izkrīt” ļoti rets dizains vai nazis, to var pārdot par ļoti lielām summām, pat pāri tūkstošiem Eiro. Star Wars: Battlefront II (SW:BFII turpmāk) modelis ir pielīdzināms spēlēm, ko var ielādēt App Store telefoniem. Lielākā atšķirība ir tā, ka tu… Read more »

    Kristaps Skutelis
    21.11.2017 09:30

    Paldies par izsmeļošo komentāru! :)

    Reklāma