Web Analytics
More
    Reklāma

    “Kia” simtiem tūkstošu klientu iesaka turēt mašīnas ārā, brīdinot par aizdegšanās risku

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājiem pēdējā laikā radušās nopietnas problēmas ar mašīnu degšanu – “Hyundai” vairākus mēnešus cīnījies ar degošām “Kona” elektriskajām versijām, bet tagad “Kia” apmēram 380 tūkstošiem klientu Ziemeļamerikā ieteicis turēt mašīnas ārā, brīdinot par aizdegšanās risku.

    Īssavienojums hidrauliskajā elektronisko bremžu vadības blokā (hydraulic electronic brake control unit) var izraisīt aizdegšanos. Atsaukums skāris “Sportage” krosoverus no 2017. līdz 2021. gadam, kā arī “Cadenza” sedanu. Īpašniekiem ieteikts mašīnas atstāt nostāk prom no dzīvojamajām ēkām līdz brīdim, kad tiks veikti nepieciešamie labojumi.

    Reklāma

    Vēl pirms problēmas parādīšanās, autovadītāji instrumentu panelī, iespējams, redzēs riepu spiediena, ABS vai kādu citu brīdinājuma lampiņu. Sliktākajā gadījumā var parādīties deguma vai kušanas smaka.

    Plānots, ka atsaukuma laikā “Kia” mainīs drošinātājus, kam šo problēmu būtu jānovērš. Atsaukums seko pēc tam, kad ASV atbildīgās iestādes 2019. gadā sāka izmeklēšanu par “Hyundai” un “Kia” mašīnu aizdegšanās gadījumiem. Sākoties izmeklēšanai, ASV Nacionālā satiksmes drošības administrācija bija saņēmusi vairāk nekā 3000 sūdzību par aizdegšanos, kā rezultātā 103 cilvēki iedzīvojušies traumās, bet viens gājis bojā.

    “Vēršam uzmanību, ka KIA Sportage priekš Eiropas tirgus tiek ražots Slovākijā un šīm automašīnām nav bijuši šajā rakstā minētie atsaukumi un ieteikumi. Ziemeļamerikas tirgum paredzētas automašīnas nevar piereģistrēt Eiropā, jo tām nav EU atbilstības sertifikāta”, sacīja Jānis Ozols (oficiālā KIA izplatītāja Latvijā “Forum Auto” tirdzniecības vadītājs).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma