Web Analytics
More
    Reklāma

    Igauņiem par vienu “vienradzi” vairāk – apdrošināšanas kompānija “Zego” piesaista 150 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Mūsu kaimiņu igauņu dibinātais un Lielbritānijā bāzētais komerciālo transportlīdzekļu apdrošinātājs “Zego” piesaistījis 150 miljonu ASV dolāru lielu finansējumu, kā arī ticis pie vienradža statusa. Līdz ar šo notikumu kompānijas vērtība nu lēšama 1.1 miljarda USD apmērā. Ar piesaistīto finansējumu “Zego” plāno paplašināt savu darbību gan Eiropā, gan ārpus tās.

    “Zego” ir salīdzinoši jauns uzņēmums, kas dibināts 2016. gadā Igaunijā, taču visa darbība notiek no Londonas birojiem. Pašos pirmsākumos kompānija piedāvāja motociklu apdrošināšanas pakalpojumus. Nepilnu piecu gadu laikā uzņēmums ir krietni paplašinājis savu darbību, piedāvājot apdrošināšanas iespējas dažādiem komerciāliem transportlīdzekļiem.

    Reklāma

    Uzņēmuma klientu loks plešas no pašnodarbinātiem autovadītājiem līdz lielajiem uzņēmumiem, kuriem ir plašs transportlīdzekļu parks, piemēram, “Uber” un “Uber Eats”, “Bolt”, “Deliveroo” un daudzām citām pazīstamām kopbraukšanas, piegādes kompānijām. Piedāvāti tiek gan apdrošināšanas pakalpojumi, gan polises.

    Kopš darbības uzsākšanas “Zego” kopumā savācis vairāk nekā 200 miljonus USD, kas nozīmē to, ka nupat piesaistītais finansējums ir patiešām ievērojams un būs krietns stimuls attīstīties tālāk. Šis finansiālais atbalsts pamatā nāca no tādiem investoriem kā “DST Global” un “General Catalyst”. “Zego” atklāj, ka šos 150 miljonus eiro novirzīs izaugsmei Eiropā un ārpus tās. Tāpat līdz šī gada beigām plānota darbaspēka dubultošana. Kompānijā pašreiz darbojas 235 cilvēki, kuru skaitu attiecīgi paredzēts palielināt līdz 500 un vairāk. Tāpat “Zego” ieguldīs tehnoloģiskajā aprīkojumā, šādi uzlabojot sniegto pakalpojumu kvalitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AC/DC
    10.03.2021 17:45

    Interesanti, kas viņiem tik unikāls. Varēja vairāk par to uzrakstīt.

    as as
    11.03.2021 09:33

    Patiešām, kas unikāls ir parastam apdrošinātājam?

    akk
    11.03.2021 10:03

    igauņi malači, bet nav saprotams, ar ko tieši atšķiras no citiem un kas panakuma pamata…

    Reklāma