Web Analytics
More
    Reklāma

    “Porsche” prezentē elektrisko “Taycan Cross Tourismo” modeli

    Jaunākie raksti

    “Porsche” oficiāli prezentējis ražošanas versiju “Taycan Cross Tourismo” modelim – runājot vienkāršāk, tā ir praktiskāka un lielāka izmēra versija jau esošajam “Taycan” modelim.

    Šī modeļa koncepts pirmoreiz tika prezentēts 2018. gadā, saņemot ļoti daudz uzslavu, tāpēc autoražotājs gada turpinājumā izšķīrās par šī modeļa sērijveida ražošanu. Sākotnēji bija paredzēts, ka šī “Taycan” versija tiks prezentēta vēl pagājušā gada beigās, taču prezentācija tika pārcelta uz šā gada pavasari.

    “Cross Tourismo” versijas garākā un plakanākā jumta līnija nozīmē, ka mašīnas salonā ir vairāk vietas, salīdzinot ar sedana versiju. “Porsche” nav pārāk pazīstams ar savu modeļu spējām doties nost no asfalta, taču šī versija padarīta maķenīt universālāka – mašīnas klīrenss ir par 20 milimetriem augstāks, turklāt, to iespējams palielināt vēl vairāk ar balstiekārtas regulējumiem. Pieejama pat īpaša bezceļu pakotne, kas nodrošinās papildus virsbūves un mašīnas apakšas aizsardzību, vienlaikus paceļot auto vēl par 10 milimetriem augstāk virs zemes. Skaidrs, ka, projektējot šo mašīnu, neviens nedomāja par bezceļu īpašībām, taču “Cross Tourismo” varētu būt labāka izvēle cilvēkiem, kuriem jādodas, piemēram, uz saviem lauku īpašumiem.

    Arī šī versija izmanto to pašu 800V sistēmu, ar kuru aprīkots “Taycan” sedans, līdz ar to sagaidāms, ka jauda un citi parametri ir ļoti līdzīgi. Mašīnai kopumā būs pieejamas četras versijas – visas būs aprīkotas ar diviem elektriskajiem motoriem un pilnpiedziņu, bet jaudīgākajā “Turbo S” izpildījumā auto līdz 100km/h spēs paātrināties vājprātīgās 2,7 sekundēs.

    “Porsche” vēl nav izziņojuši oficiālos skaitļus nobraukumam ar vienu uzlādi, bet, ņemot vērā pieredzi ar “Taycan” sedanu, šai versijai ar vienu uzlādi vajadzētu spēt veikt vairāk nekā 300 kilometrus. Auto ražošanā nonāks šā gada turpinājumā, bet tā sākumcena svārstīsies ap 90 tūkstošiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    07.03.2021 11:22

    Vācieši priecājās ka ar šo, atšķirībā no esošā Taycan, būšot mazāk problēmu, piebraucot ar priekšu pie apmales.
    Šim apgalvojumam gan nepiekrītu:
    “Porsche” nav pārāk pazīstams ar savu modeļu spējām doties nost no asfalta
    Katra celtnieka sapnis Cayenne ir aizmirsts?

    Skābene
    08.03.2021 09:15
    Reply to  Elektriķis

    Cayenne ir īpaša vieta Porshe ģimenē, nāca kā negribēts bērns, bet paglāba visu ģimeni no bada nāves! :D

    Reklāma