Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” procesoru trūkuma dēļ uz divām nedēļām aptur “Model 3” ražošanu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs “Tesla” savā rūpnīcā Fremontā uz divām nedēļām apturējis ražošanas līniju, uz kuras tiek salikts “Model 3”. Līnija tika apturēta šīs nedēļas sākumā un tā darbu neatsāks līdz 7. martam. Darbiniekiem ieteikts izmantot savus atvaļinājumus, ja viņiem tādi ir, lai par šo laiku saņemtu atalgojumu.

    Darbinieki, kuri strādā uz šīs ražošanas līnijas gan neesot tikuši informēti par iemesliem, kāpēc tā apturēta. Loģiskākais izskaidrojums šeit ir kādas komponentes, šajā gadījumā procesoru, trūkums. Daļu auto detaļu “Tesla” ražo pati, bet daudzas citas ražo piegādātāji. Ja kaut kur piegādes ķēdē ir problēma, auto ražošanas apjomi sabremzējas vai apstājas pavisam.

    Visa auto industrija šā gada sākumā saskārusies ar procesoru trūkumu, kas daudziem autoražotājiem piespiedis ierobežot ražošanas jaudas. “Tesla” līdz šim veiksmīgi bija izvairījusies no šīs problēmas, bet tas tā nevarēja turpināties mūžīgi.

    “Tesla” ražotajos auto netrūkst elektronikas un dažādu procesoru, galvenais no tiem nodrošina “Full Self Driving” palīgsistēmas darbību. Šo sistēmu darbina “Tesla” izstrādāts procesors, kuru saražo “Samsung”. Ņemot vērā nelabvēlīgos laikapstākļus, “Samsung” uz laiku bija spiests slēgt savu pusvadītāju rūpnīcu Teksasā, kas, visticamāk, ietekmēja piegādes arī “Tesla”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    26.02.2021 10:44

    Laiks atgriezties pie mehāniskā sadalītāja ;) Bet elektroauto rūpnīca par priecāties – nu viņi ir kļuvuši vēl zaļāki! :D :D :D

    Elektriķis
    26.02.2021 10:55

    Tieši Tesla atkal izcelta plaša patēriņa informatīvajā telpā. Jau labu laiku atpakaļ ir ziņas par auto ražošanas pārtraukumiem čipu deficīta dēļ. Tas attiecas arī uz ICE auto, jo tos ražo vairāk kā elektriskos.

    Reklāma