Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hyundai” oficiāli izziņo starptautisku “Kona” atsaukumu, kurā tiks mainītas auto baterijas

    Jaunākie raksti

    Dienvidkorejas autoražotājs “Hyundai” oficiāli paziņojis, ka visā pasaulē tiks atsaukti 82 tūkstoši elektroauto, kuriem tiks mainītas baterijas. Gandrīz 76 tūkstoši no šīm mašīnām ir elektriskie “Kona” krosoveri, bet atsaukti arī vairāk nekā 5 tūkstoši “Ioniq” eksemplāru.

    Eksperti lēš, ka atsaukuma kopējās izmaksas būs aptuveni 900 miljoni dolāru, kas to padarīs par dārgāko elektroauto atsaukumu vēsturē līdz šim. Visās atsauktajās mašīnās uzstādītas “LG Chem” ražotās baterijas. Tiek vēstīts, ka abi uzņēmumi aizvada sarunas, lai atsaukuma izmaksas tiktu sadalītas.

    Tiek gaidīts, ka šis atsaukums beidzot pieliks punktu ieilgušajai mašīnu bateriju aizdegšanās problēmai – vairāk nekā ducis “Kona” elektrisko krosoveru visā pasaulē nodeguši baterijas problēmu dēļ. “Hyundai” sākotnēji izsludināja atsaukumu, kura laikā mašīnām tika atjaunināta bateriju vadības programmatūra, bet tas neko daudz nemainīja, mašīnām turpinot degt. Paredzams, ka dīleri jau tuvākajā laikā informēs skarto mašīnu īpašniekus, kuriem būs jāierodas servisā pēc pilnīgi jaunām baterijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    26.02.2021 11:36

    Attēlā ir pēdējais “feislifts”. Pieņemu ka uz to šis atsaukums neattiecas.

    Kartupelis3
    26.02.2021 11:49
    Reply to  Elektriķis

    kā tu domā, kur tās izravētās baterijas citur likt, ja nākamajā konā? :D

    Elektriķis
    26.02.2021 12:10
    Reply to  Kartupelis3

    Labs, jā :)
    Tas laikam būs labs grūdiens bateriju pārstrādes tehnoloģijai. Vēl nekad pasaule nav pieredzējusi tādu kaudzi likvidējamo auto bateriju, Pie tam diez vai tās izmantos pat stacionārās elektrības uzglabāšanas iekārtās.

    Reklāma