Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” noņēmis gandrīz 350 000 video, kuri saistīti ar ASV prezidenta vēlēšanām

    Jaunākie raksti

    Līdzīgi kā citos sociālajos medijos, arī “TikTok”, protams, figurē vesels lērums satura, kas sniedz nepatiesu informāciju. Lietotne nākusi klajā ar jaunākajiem datiem, kuri liecina par to, ka kopš pērnā gada jūlija līdz decembrim noņemti vairāk nekā 440 000 video, kuru saturs uzskatāms par maldinošu un lielākoties saistīts tieši ar ASV prezidenta vēlēšanām un Covid-19 pandēmiju.

    Ir vai nav pārsteigums, bet precīzi 347 225 no šiem noņemtajiem video sniedz maldinošu informāciju par ASV prezidenta vēlēšanām, to rezultātiem. “TikTok” pirms vēlēšanām pastiprināja savu politiku attiecībā uz dezinformāciju – tika ieviesti jauni noteikumi, kuri aizliedz publicēt maldinošu saturu, kā arī vairāk pievērsta uzmanība faktu pārbaudes aspektiem. Tāpat lietotnē tika pievienoti paziņojumi, kas lietotāju novirza uz ticamas informācijas avotiem.

    Reklāma

    “TikTok” atklājis, ka kopumā gatavojies 65 dažādiem scenārijiem jeb kuros virzienos dezinformācija var izplatīties. Piemēram, priekšlaicīgi paziņojumi par uzvarētāju ASV prezidenta vēlēšanās, apstrīdēti vēlēšanu rezultāti utml. Šādā veidā bija iespējams labāk sagatavoties un savlaicīgi reaģēt uz lietotāju publicēto saturu.

    Vienlaikus videoklipi, kuri saistīti ar neprecīzu, nepatiesu informāciju, ir tikai daļa no kopējā “TikTok” noņemtā satura. Kopumā lietotne noņēmusi vairāk nekā 89 miljonus video, kuri dažādos veidos pārkāpj “TikTok” noteikumus un politiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma