Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify HiFi jau šogad piedāvās augstas kvalitātes mūziku

    Jaunākie raksti

    Lai arī mēs dzīvojam lētu Bluetooth austiņu un super optimizētu mūzikas straumēšanas servisu laikmetā, kurā mūzikas kvalitātei ne tuvu nav noteicošā loma, Spotify ir izlēmis labot situāciju. Uzņēmums ir paziņojis par Spotify HiFi pakalpojumu, kas nodrošinās CD kvalitātes bezzudumu (lossless) audio, ko varēs atskaņot uz dažādām ierīcēm, tostarp Spotify Connect sertificētajiem skaļruņiem. Ja plāno izmantot šo jauno pakalpojumu, sāc laicīgi meklēt kvalitatīvas austiņas.

    Spotify ir norādījis, ka šādu pakalpojumu ir pieprasījuši daudzi klienti un arī mākslinieki par to priecājas, jo tas ļaus līdz klausītājiem aizgādāt krietni detalizētākus un skanējuma ziņā krāšņākus darbus. Bezzudumu audio kvalitāti līdz šim ir nodrošinājuši tādi mūzikas servisi kā Tidal un Amazon Music HD.

    Reklāma

    Jauno Spotify HiFi pakalpojumu jau šogad noteiktās valstīs varēs izmantot Premium līmeņa abonenti, tomēr pagaidām uzņēmums nav atklājis, cik tas maksās. Tiesa, jau 2017. gadā Spotify ASV testēja CD kvalitātes mūzikas pakalpojumu un toreiz tas maksāja 7.50 dolārus mēnesī. Cik tu būtu gatavs piemaksāt par šādu funkciju?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Labvēlis
    23.02.2021 11:33

    Ziņa laba, bet tad atkal dziesmām jābūt pieejamām attiecīgajā miksējumā, jo klausīties kaut kādā matainā s*da Remasterā nav jēga ar vislabākajām austiņām pie vis niknākā pastiprinātāja ar visniknāko bezzuduma straumējumu, jo pats skaņdarbs ir izveidots priekš Airpods līmeņa audio iekārtām.
    Lai klausītos baudāmi, Spotify neizmantoju jo tas saturs ko piedāvā ierakstu kompānijas bieži ir speciāli sabojāts RĪmĀstErs. Oriģinālais ieraksts praktiski nekad nav atrodams.
    Tas ka tā dāma kvalificē savus darbus kā kaut ko klausīties uz labas tehnikas esmu pārsteigts. Pozitīvi.

    KKTK
    23.02.2021 16:35

    Un aiziet pa taciņu :) Ko dod augstākas kvalitātes Sporify, un labākas austiņas, ja iekārtas DAC ir ķīniešu laptopa līmenī? :/

    Rūdolfs Putniņš
    23.02.2021 17:49

    Es jau labprāt extra čiriku uzmestu par CD kvalitāti, mūzikas strīmings patlaban ir dempinga cenās. Tai pat laikā tā tāda sirdsmiera ērtība, esošais 320kbps OGG labu laiku jau ir gana labs, jo kompresijas algoritmi uzlabojas un Napster laiku 128kbps mp3 ar folija kraukšķi pieskaņās sen vairs nav realitāte.

    P.S. Bildīšu tik, ka Deezer un Qobuz arī piedāvā lossless audio strīmus (Qobuz līdz pat 24/192). No redzamajiem strīmeriem tikai Spotify un Apple Music nepiedāvā lossless mūziku.

    AgnisR
    23.02.2021 23:14

    Diezgan labu laiciņu jau lietoju Tidal HiFi. Ir ir jūtams uzlabojums. Cerams, konkurence nometīs cenu :)

    Reklāma