Web Analytics
More
    Reklāma

    “Jaguar” dīleri nav pārliecināti par autoražotāja elektrifikācijas un nākotnes modeļu plāniem

    Jaunākie raksti

    Ar vienu no skaļākajiem paziņojumiem gada sākumā klajā nācis britu autokoncerns “Jaguar Land Rover” – jaguārs līdz 2025. gadam kļūs pilnībā elektrisks, bet līdz 2030. gadam to pašu paveiks arī “Land Rover”. Tomēr krasas izmaiņas ne vienmēr ir pa prātam cilvēkiem, kuriem šīs mašīnas pēc tam būs jāpārdod – tie ir dīleri.

    Viena no “Jaguar” elektrifikācijas plāna sastāvdaļām ir pilnīga atteikšanās no krosoveru virsbūvem. No vienas puses tas ir ļoti apsveicams lēmums. Tomēr, raugoties no biznesa perspektīvas, tas vairs nešķiet tik loģiski – “F-Pace” krosovers vairāku gadu garumā bijis vislābāk pārdotais “Jaguar” modelis. Arī vienīgais pašreizējais “Jaguar” elektromobilis “I-Pace” ir krosovers.

    “Jaguar” dīleri līdz ar to uzdevuši loģisku jautājumu – ko tad mēs īsti pārdosim? Atsevišķi dīleri uzskata, ka autoražotājs ar pēdējiem paziņojumiem parakstijis savu nāves spriedumu. Citi nav tik pesimistiski, cerot, ka pāreja uz elektroauto ļaus piedzīvot “Jaguar” renesanci, tomēr arī optimistiskāk noskaņotie dīleri īsti nezina, ko viņi pārdos pēc dažiem gadiem.

    Kā tas pierasts šādos gadījumos, “Jaguar” izvairījies no tiešas un konkrētas atbildes medijiem, norādot, ka līdz dekādes vidum autoražotājs būs veicis pilnīgu sava piedāvājuma pārveidi, kļūstot par luksusklases elektroauto ražotāju. Jebkurā gadījumā – dažu gadu laikā “Jaguar” izskatīsies pilnīgi citādi nekā šodien.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    es pats
    24.02.2021 23:46

    lobijs un likumdošana panāks savu, un brauksim mēs ar tiem mēsliem, kaut nebūs mums tos kur lādēt. un ekopajoliņi teikts – bet es tak sen teicu, ka drīz mēs visi pāriesim uz elektroauto un iekšdedzes dzinējus izmetīsim vēstures mēslainē. bet pēc tam sekos nākamais solis, kad sāks aizliegt privātus auto vispār, un tad arī elektorauto fani zaudēs savu sajūsmu. Bet tā jā – labāk bezjēgā vairoties, nekā dzīvot komfortā

    digitalk
    25.02.2021 03:08
    Reply to  es pats

    “labāk bezjēgā vairoties, nekā dzīvot komfortā”
    neesi jau tik varens un bagāts, lai izpļurkstētu Après moi, le déluge

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Reklāma