Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācu kvalitātei ir nozīme – “Porsche” negrasās pārcelt ražošanu uz Ķīnu

    Jaunākie raksti

    Vārdi “vācu kvalitāte” zemapziņā joprojām nostrādā ļoti spēcīgi, klientiem liekot pamāt ar galvu un teikt – jā, šī tiešām ir laba prece. Savu vāciski augsto kvalitāti apņēmušies saglabāt “Porsche” vadītāji, kuri neplāno pārcelt savu mašīnu ražošanu uz Ķīnu.

    Ķīna kļuvusi par “Porsche” lielāko noieta tirgu, tāpēc būtu tikai loģiski pārcelt ražošanu tuvāk vietai, kur atrodas lielākā daļa klientu. Tomēr “Porsche” vadītājs Olivers Blume intervijā “The Financial Times” paudis, ka sporta auto ražotājs auto ražošanu nepārcels uz Ķīnu. Viņš to skaidro tieši ar iepriekš rakstīto argumentu – klientiem vārdi “Made in Germany” asociējas ar kvalitāti, tāpēc pārcelties uz Ķīnu nebūtu diez cik prātīgi, jo no tā var ciest autoražotāja imidžs.

    Reklāma

    Citi vācu premium autoražotāji kā “BMW”, “Audi” un “Mercedes” ar vietējiem sadarbības partneriem ir uzbūvējuši rūpnīcas Ķīnā, lai tur ražotu mašīnas, kas paredzētas vietējam tirgum. Gandrīz visi “Porsche” modeļi joprojām tiek salikti Vācijā, bet vienīgais izņēmums ir “Cayenne”, kura ražošana notiek “Volkswagen” rūpnīcā Slovākijā.

    Blume gan norāda, ka viņa viedoklis ir balstīts pašreizējā situācijā, neizslēdzot, ka nākotnē, mainoties normatīvajiem aktiem un citiem mainīgajiem faktoriem, ražošanas pārcelšana citviet varētu atgriezties dienaskārtībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    23.02.2021 10:09

    Ķīnā preces no eiropas ir ļoti augstā cieņā!

    Reklāma