Web Analytics
More
    Reklāma

    iFixit izskaidro PlayStation 5 kontrolieru problēmas iemeslus (video)

    Jaunākie raksti

    Tie laimīgie cilvēki, kas ir spējuši iegādāties jauno Sony PlayStation 5 videospēļu konsoli, sāk novērot problēmas ar ierīces kontrolieri. Proti, kontroliera kursorsviras jau pēc dažu mēnešu aktīvas konsoles lietošanas var uzsākt dzīvot savu dzīvi. Praksē tas izskatās tā, ka spēlē beidzot kādu iešanas/braukšanas/lidošanas kustību un atgriežot kursorsviru nulles pozīcijā, spēles varonis joprojām turpina kustēties. Respektīvi, kursorsvira nolasa neprecīzus rādījumus par savu pozīciju.

    12. februārī ASV par šo problēmu ir aizsākts arī tiesas process. Tajā uzņēmums tiek apvainots defektīva kontroliera laišanā pārdošanā un šī problēma būtiski ietekmē spēlēšanas pieredzi. Tāpat uzņēmumam nāksies atbildēt arī par ierobežotajām remonta iespējām šai komponentei, kā arī lietotāju neinformēšanu par šo problēmu.

    Reklāma

    Skrūvētāji no populārā iFixit projekta ir izjaukuši šo kontrolieri un noskaidrojuši precīzus problēmas iemeslus. iFixit norāda, ka Sony kontrolieru uzbūvē ir izmantojuši Alps Alpine komponentes (potenciometrus), kas ir paredzēti tikai 2 000 000 kustībām un praksē tas nozīmē tikai 4-7 mēnešu darbu, ja konsoli spēlējam divas stundas dienā. Plus, šīs komponentes var beigt savu darbu pat ātrāk. Tāpat iFixit norāda, ka arī kontroliera kursorsviras blokos izmantotās atsperes un pat plastmasa ar laiku radīs problēmas.

    Vai tu savam PlayStation 5 esi novērojis šādas problēmas? Mūsu rīcībā esošajai demo ierīcei pagaidām tikai kontrolierim krakšķ D-pad pogas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds Talcis
    22.02.2021 15:30

    Video tiek minēts ka šī komponent tiek izmantota vairākos kontrolieros, ieskaitot PS4. Nebiju dzirdējis ka kādam būtu bijusi problēma ar PS4 kontrolieri.

    Krotow
    22.02.2021 18:57

    Poču dzīvotspēja ir diezgan atkarīga arī no to stiprinājumu izturības. Ja stiprinājumos plastmasa pārāk plāna vai mīksta, poci kustinot, asis un kontakti ātrāk izļogās.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Janis
    23.02.2021 12:35

    Es pirms pusgada nopirku jaunu ps4. Analogs sāka gļukot jau pēc 2 nedēļām. Paskatījos reditt un YouTube un atklāju, ka tāda problēma ir tūkstošiem, kuriem arī ir problēmas ar tikko iegādātu konsoli

    Peters Leo
    22.02.2021 19:33

    EU ir 2 gadu garantija, vnk 2 gadus ik pa 4-7 mēnešiem samainīt un gatavs.

    Peters Leo
    22.02.2021 23:10

    Arī pēc 2 gadiem, kad konsolei beidzas garantiju, pulti atsevišķi pērkot viņai ir 2 gadu garantija, tā, ka to arī varēs mainīt, tik nezinu kāda ir veikala politika ja gadā 3 reizes nes produktu uz apmaiņu :D Pērkot pultis pa 70 eur ik pa 4 mēnešiem gan būtu totāla krāpšana

    Reklāma