Web Analytics
More
    Reklāma

    Nikaragva izveidojusi īpašu kosmosa lietu ministriju

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka dažas valstis ne tikai dodas ārpuszemes izpētē, bet izveido tieši kosmosam veltītas ministrijas. Centrālamerikas valsts Nikaragva nākusi klajā ar paziņojumu, ka izveidojusi ministriju, kas nosaukta kā Ārpuszemes kosmosa jautājumu, Mēness un citu debess ķermeņu nacionālā ministrija (National Ministry for Extraterrestrial Space Affairs, The Moon and Other Celestial Bodies).

    Norādīts, ka jaunradītā ministrija “veicināšot kosmosa aktivitāšu attīstību ar mērķi paplašināt valsts iespējas izglītības, rūpniecības, zinātnes un tehnoloģiju jomā”. Vienlaikus kritiķi norāda uz to, ka Nikaragvai neesot ne tehniskā nodrošinājuma, ne pietiekamu finanšu resursu, lai uzņemtos šāda veida pūles.

    Reklāma

    Ziņots, ka Nikaragva izveidojusi šo ministriju laikā, kad tā saskaras ar nopietnām sociālām un ekonomiskām problēmām, kas pastiprinājās pēc 2018. gada protestiem pret pastāvošo valdību. Valstī šobrīd klājas patiešām grūti, un valdība cenšas iedzīvotājus nodrošināt ar pārtiku un degvielu. Ar Covid-19 vakcīnām ir vēl bēdīgāk. Tāpēc īsti nav saprotams, kāpēc tieši tagad bija vajadzīgs izveidot vēl šādu ministriju, kad valstī vajadzētu fokusēties uz primārajām problēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma