Web Analytics
More
    Reklāma

    Panasonic Nicobo – robotkaķis zeķē ar gaisa bojāšanas efektu

    Jaunākie raksti

    Lai padarītu mājsēdi kaut nedaudz ciešamāku, Panasonic izveidojis robotu Nicobo, ko pats uzņēmums dēvē par robotu, kas izskatās pēc kaķa. Turklāt Nicobo nav neko gudrs, tas nevar mēroties spēkos ar Boston Dynamics robotsuni, toties Nicobo ir savi mazie triki.

    Nicobo prot kustināt asti, apgriezties, mirkšķināt acis un nedaudz runāt. Lielākais prieks no Nicobo būs mirkļos, ka šis futbolbumbas izmēra robots centīsies attēlot gaisa samaitāšanas skaņas. Turklāt Nicobo šīs skaņas izdos tad, kad pats to uzskatīs par pareizu.

    Reklāma

    Nemaz tik dumjš šis robots nebūs, Nicobo pratīs atpazīt seju un pagriezties cilvēka virzienā. Nicobo ir arī skāriensensori, lai tas sajustu, kad cilvēks to glauda.

    Panasonic plānā ir izveidot tikai 320 šādus robotus, kas maksās ap 360 dolāriem katrs. Diemžēl jau iepriekšpārdošanā visi Nicobo roboti ir izķerti. Nicobo ražošana vēl nav sākta, jo Panasonic vēl vēlas savākt arī aptuveni 90 000 dolāru ar pūļa finansējuma starpniecību.

    Varbūt arī labi, ka šāds robots nebūs pieejams, jo tas pēc pus gada lietošanas sāks prasīt 10 dolārus mēnesī, lai Nicobo savienotos ar viedtālruni un saņemtu atjauninājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma