Web Analytics
More
    Reklāma

    Mediji: “Hyundai” gatavojas mainīt “Kona” baterijas, lai novērstu aizdegšanās risku

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš esam rakstījuši, ka elektriskie “Hyundai Kona” krosoveri tikuši atsaukti visos galvenajos tirgos, jo pastāv auto bateriju aizdegšanās risks. Tomēr arī atsaukuma laikā veiktie darbi situāciju neuzlaboja un mašīnas joprojām turpina degt. Dienvidkorejas mediji, atsaucoties uz situācijai tuvu stāvošiem avotiem ziņo, ka “Hyundai” drīzumā panāks vienošanos ar Dienvidkorejas zemes, infrastruktūras un transporta ministriju, kā rezultātā autoražotājs mainīs baterijas visiem “Kona” elektroauto, lai beidzot tiktu galā ar šo problēmu.

    Vietējo avotu ziņas pagaidām ir pretrunīgas – vieni vēsta, ka atsaukums skars arī IONIQ un “Hyundai” elektriskos autobusus, savukārt citi ziņo, ka baterijas tiks mainītas tikai “Kona”. Jebkurā gadījumā šiem auto ir viena kopīga iezīme – to baterijas ražoja “LG Chem”.

    “Hyundai” tikmēr spiesti cīnīties ar PR katastrofu un nepārtraukti pieaugošu kritiku pašu mājās par nespēju novērst problēmu ar baterijām. Dienvidkorejā vien fiksēti vismaz pieci “Kona” aizdegšanās gadījumi pēc tam, kad auto jau bija apmeklējuši servisu, lai atjauninātu bateriju vadības programmatūru.

    Šīs problēmas risināšanas cena nebūs maza – tiek lēsts, ka bateriju nomaiņa visiem trīs skartajiem modeļiem tikai Dienvidkorejā vien varētu izmaksāt 1,8 miljardus dolāru. Iespējams, ka baterijas tiks mainītas arī mašīnām Eiropā un Ziemeļamerikā. Skaidrs, ka izmaksas dalīs abi uzņēmumi, bet tas jebkurā gadījumā nebūs lēti ne vienam, ne otram.

    Situāciju apgrūtina fakts, ka “LG Chem” nespēj nodrošināt arvien pieaugošo pieprasījumu pēc baterijām – uzņēmums cenšas dubultot ražošanas apjomus Ķīnā, kā arī trīskāršot cilindrisko bateriju šūnu ražošanas apjomu, taču tas nav tik vienkārši izdarāms. Šobrīd daudzi autoražotāji strauji palielina savu elektroauto un hibrīdu piedāvājumu, līdz ar to rodas liels pieprasījums pēc baterijām. Tiek prognozēts, ka “Kona” bateriju nomaiņa varētu ieilgt vismaz divu gadu garumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    20.02.2021 10:57

    Kā jau iepriekš prognozēju, būs vien jāmaina akumulatorus, ar SW visu nevar salāpīt. Interesanti, kur liks tos izņemtos, aizdomīgos?

    Reklāma