Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas iedzīvotāji pirmo reizi var piedalīties Eiropas Kosmosa aģentūras jauno astronautu atlasē

    Jaunākie raksti

    Pirmo reizi 11 gadu laikā Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA) meklē jaunus astronautus, kas strādās kopā ar EKA nodarbinātajiem astronautiem, Eiropai ieejot jaunajā kosmosa izpētes laikmetā. Iespēja piedalīties atlasē būs arī Latvijas iedzīvotājiem. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un jebkurš interesents tiek aicināti uz virtuālu preses konferenci otrdien, 16. februārī, no 14.00-15.00 pēc Latvijas laika, lai uzzinātu vairāk pār astronautu pieteikšanās procesu un atlasi.

    Pieteikšanās astronautu vakancēm  notiks no 31. marta līdz 28. maijam EKA karjeras portālā. Pēc tam notiks sešu posmu atlase, kuras noslēgums plānots 2022. gada oktobrī.  Eiropas Kosmosa aģentūra cenšas paplašināt dzimumu daudzveidību darbinieku vidū un īpaši mudina pieteikties sievietes.

    Reklāma

    EKA ģenerāldirektors Jans Vorners (Jan Wörner) uzsver: “Pateicoties EKA dalībvalstu ministru padomes sniegtajām pilnvarām 2019. gadā, Eiropa atgriežas kosmosa izpētes centrā. Lai virzītos tālāk, mums jāraugās plašāk nekā jebkad iepriekš. Kandidātu atlases process ir tikai pirmais solis –  turpmākajos gados es vēlos pieredzēt, kā aģentūra kopā ar starptautiskajiem partneriem attīstīsies visās kosmosa izpētes un inovāciju jomās.”

    “Mēs ļoti nopietni uztveram uzdevumu pārstāvēt ikvienu mūsu sabiedrības daļu,” stāsta Deivids Pārkers (David Parker), EKA Cilvēku un robotu izpētes nodaļas direktors. “Daudzveidībai EKA darbinieku sastāvā jāattiecas ne tikai uz mūsu astronautu izcelsmi, vecumu, pieredzi un dzimumu, bet arī uz fiziskajām spējām. Lai īstenotu šo sapni, reizē ar astronautu atlasi es uzsāku paraastronautu priekšizpētes projektu. Šim jauninājumam ir pienācis īstais laiks.”

    EKA ir starptautiska organizācija, kuras sastāvā ir 22 dalībvalstis. Tās misija ir veidot un attīstīt Eiropas kosmosa kapacitāti un nodrošināt, ka investīcijas kosmosa nozarē nes ieguvumus Eiropas iedzīvotājiem un industrijai. Latvija ir pievienojusies Eiropas Kosmosa aģentūrai (EKA) asociētās dalībvalsts statusā kopš 2020. gada 27.jūlija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Modris
    18.02.2021 17:34

    tiek aicināti uz virtuālu preses konferenci otrdien, 16. februārī, no 14.00-15.00 pēc Latvijas laika…
    Patiesi. Dikti laicīgs uzaicinājums.

    Kursors.lv
    18.02.2021 22:51
    Reply to  Modris

    Jā, kaut kā neviens mums neatsūtīja laicīgāk relīzi. Lai arī sarunas par to pirms dažām nedēļām bija. Tomēr man tēma liekas pietiekami interesanta un vismaz preses relīzi gribēju ielikt.

    Krikri
    19.02.2021 07:08

    Pieteicies?

    Kursors.lv
    19.02.2021 08:27
    Reply to  Krikri

    Nē, ko gan es kosmosā darīšu? Lai Pauls Irbins lido :)

    Reklāma