Web Analytics
More
    Reklāma

    “Ford” piedāvātie modeļi Eiropā līdz 2030. gadam tiks padarīti pilnībā elektriski

    Jaunākie raksti

    “Ford” paziņojis par apjomīgiem elektrifikācijas plāniem uzņēmuma piedāvājumā Eiropai – līdz 2026. gadam visi Eiropā nopērkamie “Ford” modeļi būs vai nu pilnībā elektriski, vai vismaz plug-in hibrīdi. Savukārt līdz 2030. gadam plānots pilnībā noslēgt pāreju tikai uz elektroauto tirdzniecību.

    Slavenais autobūves uzņēmums pilnībā apņēmies kļūt elektrisks jau šīs desmitgades laikā, to pasvītrojot faktam, ka “Ford” komerctransporta piedāvājums Eiropā jau līdz 2024. gadam būs pilnībā elektrisks.

    Eiropas modeļu ražošanā “Ford” sadarbosies arī ar vietējiem autobūves gigantiem. Tā, piemēram, 2023. gadā Ķelnē plānots uzsākt Eiropas tirgum paredzēta elektroauto ražošanu, taču šis “Ford” modelis izmantos “Volkswagen” koncerna izstrādāto MEB platformu, kuru lieto “ID.3” un “ID.4” modeļu ražošanai, bet nākotnē šī platforma tiks izmantota par pamatu vēl virknei koncerna modeļu.

    “Ford” modelis, kas taps uz MEB platformas bāzes ir daļa no stratēģiskās sadarbības vienošanās starp abiem uzņēmumiem. “Ford” ir iespēja ražot vēl vienu modeli, izmantojot šo pašu platformu un abi autoražotāji turpmāko mēnešu laikā varētu izziņot vēl kādu sadarbības līgumu.

    Plānots, ka “Ford” pirmais elektroauto Eiropā sākotnēji tiks salikts blakus “Fiesta” modelim. Tāpat Ķelnē turpināsies “EcoBoost” motoru ražošana. Tomēr pagaidām nav zināms, kas nākotnē notiks ar pašreizējiem “Ford” modeļiem, piemēram, “Fiesta” un “Focus”.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.02.2021 11:54

    Cerams ka būs konkurence “biezovāģim” arī +/- lietojama attāluma auto ražošanā par pieejamu cenu.

    18.02.2021 19:01

    par vēlu…kamēr gaidīs 2026 .gadu,tikmēr jau visu tirgu būs pārņēmuši Tesla, NIO, XPENG (cena parketa džipam Norvēgijā (!!!!) 31 K euro) /pat GM Ķīnā kopā ar vietējo ražotāju jau sen priekšā Fordam ar 150 000 pārdotiem EV auto:)

    Krotow
    18.02.2021 19:13
    Reply to  Janis Ladusans

    Nuuuuuuuu. Tesla pārņems tirgu… ar viņu cenām, haha. Par ķīniešiem drīzāk ticētu.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    LAN
    18.02.2021 20:57
    Reply to  Krotow

    VW arī varētu būt kkas labs ar ID1/ID2.

    Reklāma