Web Analytics
More
    Reklāma

    “Porsche” nākamgad uzsāks sintētiskās degvielu izmēģinājumus un ražošanu

    Jaunākie raksti

    “Porsche” pārstāvji pavēstījuši, ka jau nākamgad autoražotājs uzsāks pirmo sintētiskās degvielas partiju ražošanu, vienlaikus veicot dažādus testus.

    Vācu autoražotājs jau pērn paziņoja par sadarbību ar “Siemens” šā projekta realizācijā. Tāpat iesaistīti arī vairāki citi uzņēmumi, tostarp, Čīles naftas uzņēmums “ENAP”. Plānots, ka ražotne atradīsies Čīles dienvidu daļā. Ģeogrāfiskā novietojuma un valdošo vēju dēļ ražošanā plānots izmantot tikai no vēja iegūtu elektrību.

    Reklāma

    Rūpnīca būs gatava uzsākt darbu jau nākamgad, bet 2024. gadā tā jau saražos 55 miljonus litru degvielas, bet vēl divus gadus vēlāk degvielas ražošanas apjomi jau tiks desmitkāršoti. “Porsche” vadītājs Olivers Blume atzīmē, ka projektā galvenais mērķis ir pielietot šķidrās degvielas galvenos plusus – lietošanas ērtumu, ātro uzpildi un eksistējošo infrastruktūru.

    Plānots, ka, lai lietotu “Porsche” degvielu, nebūs nepieciešama motora pārbūve. Tāpat netikšot ietekmēta auto jauda, tieši pretēji, mašīna pat varētu iegūt pāris zirgspēkus, vienlaikus faktiski minimizējot dažādus kaitīgos izmešus.

    “Porsche” aktīvi strādā pie savu modeļu elektrifikācijas, taču šis ir viens no veidiem, kā pagarināt jau iepriekš saražoto mašīnu mūžu, īpaši tas attiecināms uz klasiskiem “Porsche” modeļiem. “Porsche” sintētiskā degviela sastāvot no 8-10 sastāvdaļām, savukārt šobrīd nopērkamajai degvielai ir 30-40 dažādas sastāvdaļas, ražotājiem solot, ka tā samazinās CO2 daudzumu par apmēram 85 procentiem.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma