Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp pieprasīs biometrisko autentifikāciju, lai izmantotu to no datora

    Jaunākie raksti

    WhatsApp paziņojis par drošības risinājumu uzlabojumiem – jau pavisam drīz WhatsApp tīmekļa versijas (web.whatsapp.com) un datoru lietotnes izmantotājiem būs jāapstiprina savu identitāti ar viedtālruņa palīdzību. Tas tiek darīts, lai samazinātu iespējamību, ka WhatsApp konts bez lietotāja ziņas tiek atvērts uz sveša datora.

    Ja viedtālrunī izmanto pirkstu nospiedumu vai Face ID autentifikāciju, arī WhatsApp pieprasīs atkārtotu lietotāja pārbaudi ar pirkstu nospiedumu vai Face ID. Tikai pēc tam būs iespējams noskenēt ar viedtālruni WhatsApp QR kodu, lai dators spētu piekļūt pie WhatsApp satura.

    Reklāma

    Cik noprotams, WhatsApp šo autentifikāciju pieprasīs tikai pirmo reizi, ka piesaisti datoru iespējai redzēt un piedalīties WhatsApp saziņā. Facebook īpašnieks WhatsApp un pats WhatsApp pie lietotāja biometriskajiem datiem netiks, vismaz tā tiek šobrīd solīts.

    Šo biometrisko WhatsApp aizsardzību drīkstēs neizmantot tikai tie, kuriem viedtālrunī nav pirkstu nospiedumu nolasītāja vai arī tas ir atslēgts (netiek izmantots).

    Speciāli izlogojos ārā un pārbaudīju, bet man vēl WhatsApp tīmekļa versija neprasa biometrisko pieteikšanos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma