Web Analytics
More
    Reklāma

    Preses relīze: ELKO Grupa emitējusi obligācijas 20 miljonu eiro apmērā

    Jaunākie raksti

    Latvijas lielākais koncerns – IT produktu un sadzīves tehnikas vairumtirgotājs AS ELKO Grupa emitējis obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro.

    ELKO ir pieredzējis un pazīstams obligāciju emitents. Ilgtermiņa finansējuma ar fiksētu procentu likmi piesaistīšana ļauj ELKO vēl vairāk diversificēt finansējuma struktūru. Šī ir lielākā līdz šim veiktā emisija ELKO vēsturē. 12. februārī tika emitētas obligācijas par kopējo summu 20 miljoni eiro ar dzēšanas termiņu pēc 5 gadiem un kupona likmi 6%. Obligācijas tiks kotētas alternatīvā vērtspapīru tirgus Nasdaq Riga First North sarakstā.

    Reklāma

    Obligācijas iegādājās vairāk kā 80 investori no Baltijas valstīm, Vācijas un Maltas – tostarp bankas, pensiju plāni, investīciju fondi, apdrošināšanas kompānijas, kā arī privātie investori. Darījumā kā investors piedalījās arī AIF Altum Kapitāla Fonds, kuram šis bija pirmais ieguldījums.

    ELKO Grupa direktors Svens Dinsdorfs: “Obligāciju emisija ir mūsu uzņēmuma iespēja turpināt izaugsmi un nodrošināt konkurētspēju arī pandēmijas laikā. IT un sadzīves tehnikas pieprasījums ir strauji audzis, līdztekus pastāv augsta nenoteiktība, kas saistīta ar piegādes ķēdes pārrāvumiem un loģistikas izmaksu pieaugumu. Lai pārvaldītu lielu un ātru izaugsmi, izaicinošos tirgus apstākļos, apgrozāmo līdzekļu pietiekamība ir izšķiroša.”

    ELKO obligāciju emisiju kopīgā sadarbībā vadīja finanšu un investīciju kompānija Callidus Capital (finanšu konsultants) un Signet Bank (emisijas organizētājs).

    Signet Bank valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons: “Viena no Latvijas ekonomikas flagmaņu – ELKO atgriešanās Baltijas kapitāla tirgū ir būtisks notikums nozarē. Pieprasījums pēc obligācijām 2,5 reizes pārsniedza piedāvājumu, turklāt 96% no visas emisijas iegādājās vietējie investori. Šīs obligāciju emisijas izvietošanas rezultāti ir viennozīmīgs apliecinājums tam, ka finansējuma piesaistīšana caur obligāciju emisiju vietējā kapitāla tirgū ir efektīvs instruments, ar kura palīdzību Latvijas kompānijas var piesaistīt finansējumu attīstībai. Ļoti ceram, ka šī emisija iedrošinās arī citas vietējas kompānijas apsvērt obligāciju emisiju kā alternatīvo finansēšanas avotu.”

    Callidus Capital partneris Roberts Stuģis: „Emisija tika organizēta salīdzinoši īsā laikā, un pieprasījums pēc ELKO obligācijām būtiski pārsniedza piedāvāto apjomu. Ir gandarījums redzēt šādu tirgus dalībnieku aktivitāti, it sevišķi no privātā kapitāla banku un privāto investoru puses. Lai veicinātu ekonomisko attīstību un izaugsmi, naudai jābūt kustībā, jēgpilni ieguldītai!”

    ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš: “Esam gandarīti piedalīties ELKO obligāciju emisijā kā viens no lielākajiem investoriem, atbalstot nozares čempiona izaugsmi laikā, kad vīrusa pandēmija ir būtiski mainījusi eksportējošo uzņēmumu spēles laukumu. Tieši šāds ir ALTUM Kapitāla fonda mērķis – jēgpilni atbalstīt Latvijas lielos uzņēmumus, kas Covid-19 krīzi izmanto kā iespēju laiku, stiprinot gan esošās pozīcijas, gan izejot jaunos tirgos, vienlaikus diversificējot finansējuma avotus. Mūsu investīcija, kas ir Latvijas valsts un privāto pensiju fondu resursi, veicina arī citu privātā sektora investoru interesi par obligāciju iegādi. Vienlaikus šī investīcija valstij nesīs arī atdevi un veicinās Baltijas kapitāla tirgus attīstību.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma