Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” aizliedz platformā izplatīt dezinformāciju, kas saistīta ar vakcīnām

    Jaunākie raksti

    “Facebook” beidzot ir ieņēmis stingrāku nostāju attiecībā pret platformā klejojošu maldīgu informāciju, kas saistīta vakcīnām, īpaši tām, kuras domātas Covid-19 apkarošanai. Ar Pasaules Veselības organizācijas palīdzību kompānija ir apzinājusi plašāku izteikumu skaitu, kuri uzskatāmi par maldinošiem, un izņems tos no platformas.

    Daži no tipiskākajiem piemēriem ietver apgalvojumu, ka, piemēram, Covid-19 ir cilvēku radīts vai ka ir drošāk izslimot šo slimību, nevis vakcinēties pret to. Tāpat “Facebook” norādījis, ka noņems izteikumus, kuri norāda uz to, ka vakcīnas ir toksiskas un tās var izraisīt autismu.

    Reklāma

    Sākotnēji “Facebook” koncentrēsies uz tām lapām, grupām un kontiem, kuros pārkāpti jaunie noteikumi. Atkārtota pārkāpuma gadījumā kompānija sola izņemt pārkāpēju pavisam no “Facebook”. Vienlaikus to “Facebook” grupu, kuras iepriekš pārkāpušas kompānijas politiku attiecībā pret Covid-19 un dezinformāciju, moderatoriem būs atsevišķi jāapstiprina katrs jauns ieraksts.

    Bez šiem pasākumiem attiecībā pret maldinošu informāciju, kas saistīta ar vakcīnām, “Facebook” sola veikt arī papildus aktivitātes, kuras lietotājiem ļaus piekļūt patiesai informācijai, kā arī dos iespēju uzzināt par vakcinācijas iespējām. Piemēram, “Facebook” Covid-19 informācijas centrā laika gaitā varēs atrast saites uz vietējo veselības iestāžu mājaslapām, kur lietotājs varēs uzzināt, kādas sabiedrības grupas noteiktajā brīdī var saņemt vakcīnu un kā pie tās tikt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma