Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā pamata meklētājprogramma Austrālijā varētu kļūt “Bing”, nevis “Google Search”

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā mēnesī ziņojām, ka “Google” pauda gatavību atslēgt savu meklēšanas rīku “Google Search” Austrālijā, ja kompānijai tomēr nāktos maksāt valsts ziņu izdevējiem par saturu, ko tas parāda meklēšanas rezultātos. Sekojot līdzi šim “Google” ultimātam, “Microsoft” nācis klajā ar savu piedāvājumu, paziņojot, ka kompānijas pakalpojums “Bing” varētu kļūt par “Google Search” aizstājēju.

    “Microsoft” pirms pāris dienām publiski pauda savu atbalstu rīcības kodeksam, kas primāri ir par to, ka digitālajām platformām, piemēram, “Google” un “Facebook” ir jāmaksā Austrālijas ziņu izdevējiem par saturu, ko tās parāda meklēšanas rezultātos. “Microsoft” prezidents Breds Smits (Brad Smith) uzskata kodeksa prasības par pamatotām un pauda gatavību rīkoties saskaņā ar šiem noteikumiem, ja tas būtu nepieciešams jeb tad, kad Austrālijas valdība oficiāli atzītu “Bing” par valsts pamata meklētājrīku.

    Reklāma

    Šis viedoklis ir krasā pretstatā ar “Google” pausto reakciju par kodeksu, ko uzņēmums raksturojis kā nespējīgu funkcionēt. Tikmēr “Microsoft” uzsver, ka tas ir apņēmies darboties Austrālijas tirgū un nekad neradītu šādus draudus, kā arī neizteiktu ultimātus. Kompānija arī piebilda, ka ir gatava palielināt savus ieguldījumus “Bing”, lai nodrošinātu atbilstošu konkurenci ar citiem tirgus dalībniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.02.2021 21:42

    Lai pāriet uz DuckDuckGo :)

    07.02.2021 22:44
    Reply to  Krotow

    tu domā, ka DDG maksās mediju reketam?

    Riko
    08.02.2021 08:37
    Reply to  digitalk

    Ķipa mediji baigie reketieri….. Žurnālistiem jāstrādā par brīvu????

    08.02.2021 08:45
    Reply to  Riko

    šo te “žurnālistu” darbs ir vajadzīgs? pienesums zemāks par operu un baletu, tikai ambīcijas un ēstgriba lielākas.

    Skābene
    08.02.2021 10:29
    Reply to  digitalk

    Ir žurnālisti, kuriem nevajadzētu maksāt ne pie kādiem apstākļiem! RT un ķīseļa TV žurnālistiem vēl maksāt no google būtu augstākās necieņas izrādīšana pret sevi.

    Čiekurs
    08.02.2021 16:00

    .

    5da8ff468d939.jpg
    Ansis
    09.02.2021 11:26
    Reply to  Čiekurs

    Ļoti tuvu…

    bing.png
    Reklāma