Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” uzsāk “Rivian” elektrisko furgonu izmantošanu piegādēm

    Jaunākie raksti

    Tiešsaistes tirdzniecības gigants “Amazon” oficiāli sācis izmantot “Rivian” ražotos elektriskos furgonus preču piegāžu veikšanai Losandželosā. “Amazon” elektroauto ražotājā investēja apmēram 700 miljonus dolāru un uzņēmuma vadītājs Džefs Bezoss paziņoja, ka “Amazon” iegādāsies 100 tūkstošus “Rivian” elektrisko furgonu.

    Šis ir viens no pasaulē lielākajiem elektroauto ieviešanas projektiem praktiskā lietošanā. Tiek uzskatīts, ka pasūtījuma kopējā vērtība pārsniedz 4 miljardus dolāru, kas, protams, ir ļoti daudz.

    “Amazon” iepriekš neuzstādīja pārāk daudz uzdevumu – galvenais uzdevums bija sākt furgonu ražošanu 2021. gadā un līdz 2022. gadam uz ceļiem nogādāt apmēram 10 tūkstošus transportlīdzekļu. Savukārt visi 100 tūkstoši jāpaspēj saražot līdz dekādes beigām.

    Pēdējo pāris mēnešu laikā Losandželosā tika izmēģināti furgona prototipi, bet tagad tie nonāks reālā lietošanā. Abi uzņēmumi nav bijuši naski, izpaužot tehnisko informāciju, taču apstiprināts, ka furgons ar vienu uzlādi varēs veikt ap 250 kilometriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma