Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzsākta Daimler sadalīšana divos neatkarīgos uzņēmumos

    Jaunākie raksti

    Daimler Uzraudzības padome un valde ir nolēmusi sadalīt uzņēmumu divos pilnībā neatkarīgos uzņēmumos – Mercedes-Benz (premium klases vieglās automašīnas un furgoni) un Daimler Truck (kravas automašīnas un autobusi). Turpmāk uzņēmumiem Mercedes-Benz  un Daimler Truck būs pilnīgi neatkarīga vadība un katram uzņēmumam sava korporatīvā pārvaldība. Izmaiņas struktūrā paredzētas, lai pilnībā izmantotu savu uzņēmumu potenciālu bezemisiju programmatūras attīstībā. Paredzams, ka restrukturizācija tiks pabeigta līdz 2021. gada beigām, kad Daimler Truck tiks iekļauts Frankfurtes biržā, savukārt Daimler mainīs nosaukumu uz Mercedes-Benz.

    Līdz šim Mercedes-Benz Cars & Vans un Daimler Trucks & Buses ietilpa Daimler grupā, padarot to par vienu no pasaulē lielākajiem premium klases automašīnu ražotājiem un pasaulē lielāko komerctransporta ražotāju. Daimler ieņem nozares līderpozīcijas Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā.

    Reklāma

    “Šis ir vēsturisks brīdis Daimler. Tas ir sākums visaptverošai uzņēmuma pārveidošanai. Mercedes-Benz Cars & Vans un Daimler Trucks & Buses ir uzņēmumi ar dažādām klientu grupām, tehnoloģiju virzieniem un kapitāla vajadzībām. Mercedes-Benz ir pasaulē vērtīgākā luksusa klases automašīnu zīme, kas klientiem piedāvā līdz smalkākajai detaļai pārdomātas automašīnas. Savukārt Daimler Truck klientiem nodrošina nozares vadošos transporta risinājumus un pakalpojumus. Abi uzņēmumi darbojas nozarēs, kurās notiek lielas tehnoloģiskas un strukturālas izmaiņas. Ņemot vērā šo kontekstu, mēs uzskatām, ka turpmāk visefektīvāk tie darboties kā neatkarīgi uzņēmumi ar spēcīgu neto likviditāti un bez konglomerāta struktūras ierobežojumiem,” saka Daimler un Mercedes-Benz padomes priekšsēdētājs Ola Kallenius.

    Daimler Truck, paātrinot stratēģisko plānu izpildi un paaugstinot rentabilitāti, plāno straujāku emisiju nesaturošas kravas automobiļu un autobusu tehnoloģiju izstrādi.

    “Šis ir izšķirošais brīdis Daimler Truck. Līdz ar neatkarību rodas lielāka manevrētspēja. Mēs turpināsim stiprināt līderpozīcijas alternatīvās degvielas un automatizācijas tehnoloģiju attīstībā. Nākotne, balstīta kravas automašīnās, kas darbināmas ar degvielu bez izmešiem, jau ir definēta. Ar mērķtiecīgām partnerattiecībām mēs paātrināsim šo tehnoloģiju attīstību,” saka Martins Daums, Daimler valdes loceklis un Daimler Truck valdes priekšsēdētājs.

    Plānots, ka vairums Daimler Truck daļu tiks sadalīts Daimler akcionāriem proporcionāli. Gala lēmumu par  Daimler dekonsolidāciju pieņems akcionāru pilnsapulce šā gada 3. ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sems
    06.02.2021 19:29

    Beigu sākums.

    Reklāma