Web Analytics
More
    Reklāma

    Global Game Jam Latvijas hakatonā izstrādātas 15 jaunas videospēles

    Jaunākie raksti

    Kā interesanti, lietderīgi un jautri pavadīt brīvdienas? Izaicinot sevi, iegūstot jaunus draugus, apgūstot jaunas iemaņas? Jāpiedalās Global Game Jam 2021 (GGJ) – pasākumā, kura dalībnieki 48 stundu laikā, sadarbojoties tiešsaistē, izstrādā jaunas video, virtuālās realitātes vai galda spēles par uzdoto tēmu.

    Pagājušajās brīvdienās visā pasaulē, protams, arī Latvijā vienlaikus notika GGJ 2021. Šī gada tēma – “Pazaudēts un atrasts”.

    Reklāma

    Dalībai Global Game Jam Online Latvia pavisam reģistrējās 63 dalībnieki, no kuriem aktīvi piedalījās 54. Dalībnieki sadalījās 15 komandās, no kurām 2 bija solo komandas – pa vienam dalībniekam. Piedalījās gan profesionāļi, gan amatieri.

    Kas ir spēļu izstrādes entuziasti? Mākslinieki, mūziķi, kodētāji, dizaineri, rakstnieki, producenti, studenti un citu profesiju cilvēki, kurus vieno interese pavadīt drudžainu nedēļas nogali, veidojot spēles burtiski no nulles.

    Interesanti, ka viena no komandām, kas jau otro gadu piedalās GGJ ir starptautiska – tās dalībnieki ir studenti no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Igaunijas.

    Savukārt citi dalībnieki piedalījās pirmo reizi un ieguva lielisku pieredzi. Kā teica Latvijas hakatona organizators un vadītājs Jānis Skuja: “Jaunajiem dalībniekiem jau prieks no tā vien, ka viņu māksla kustas.” Jo radīt spēli nozīmē uzzīmēt vidi un tēlus, likt tiem reaģēt uz skriptiem, atdzīvoties, veikt mērķtiecīgas darbības un sasniegt nosprausto mērķi.

    48 stundu laikā Latvijas GGJ dalībnieki izveidoja 15 jaunas spēles. Ar spēli šajā gadījumā saprotam pilnu spēles darbības ciklu ar rezultātu.

    Īpaši iesācējiem būtiska ir mentoru jeb konsultantu palīdzība. Šogad iesaistījās 4 mentori, kurus palīdzēja piesaistīt arī viens no pasākuma atbalstītājiem – Latvijas Tehnoloģiskais centrs projekta Baltic Explorer ietvaros.

    Mentori, kas atbalstīja Latvijas spēļu izstrādes entuziastus:

    • Ēriks Līsmanis – Unity3d, Latvija,
    • Jānis Bukovskis – UX, Latvija,
    • Pavel Goloskokovic – Programming, Game Design, Serbija,
    • Joonas Muhonen – Design, Production, Art, Somija.

    Global Game Jam Online Latvia jau 8 reizi izpildīja savu mērķi, un sniedza spēļu izstrādātājiem iedvesmu turpināt veidot spēles, veicināja sadarbību starp spēļu izstrādātājiem un jau kārtējo reizi pierādīja, ka iesniegto spēļu kvalitāte tikai aug.

    Pirmais Global Game Jam® tika organizēts 2010.gadā, bet Latvija tajā piedalās kopš 2013. gada. Šogad pirmo reizi pasākumu organizē Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija sadarbībā ar Latvijas Tehnoloģisko centru.

    Lai veicinātu Baltijas spēļu klāstera izveidi un attīstību, kopš 2020.gada aprīļa Latvijas Tehnoloģiskais centrs ir Baltic Explorer projekta partneris. Visi spēļu industrijas pārstāvji aicināti piedalīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    06.02.2021 12:37

    Uzspēlējām dažas Latvijas un Lietuvas spēles https://www.youtube.com/watch?v=dXaotCoNWC4

    Reklāma