Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunuzņēmums “Kedeon” iekļuvis prestižajā IT nozares akseleratora programmā “Techstars”

    Jaunākie raksti

    Viens no prestižākajiem jaunuzņēmumu akseleratoru programmu veidotājiem  “Techstars” 2021. gada “Smart Mobility” programmā uzņēmis Latvijā bāzēto jaunuzņēmumu “Kedeon”. Starp vairākiem simtiem pretendentu no kopumā 54 valstīm izvēlēti 12 jaunuzņēmumi, kas varēs piedalīties programmā un saņems finansējumu 120 000 dolāru apmērā. Šī sadarbība ļaus “Kedeon” ne vien turpināt attīstību Baltijā, bet arī piesaistīt klientus no globāliem tirgiem.

    “Techstars” ir globāla investīciju un inovāciju platforma, kas palīdz jaunuzņēmumu dibinātājiem satikties ar investoriem, korporācijām un mentoriem. Līdz šim vairāki uzņēmumi, kas bijuši “Techstars” portfolio, piemēram, “DigitalOcean” un “SendGrid” šobrīd kļuvuši par tā sauktajiem “vienradžiem” – jaunuzņēmumiem, kuru vērtība sasniegusi 1 miljarda dolāru apmēru.

    Reklāma

    Kopumā 12 uzņēmumi no Itālijas, Lielbritānijas, Izraēlas, Portugāles, Amerikas Savienotajām valstīm un Latvijas uzsākuši intensīvu 3 mēnešus ilgu programmu, kuras laikā tiksies ar mentoriem, “biznesa haivzivīm”, potenciālajiem partneriem, investoriem un klientiem, lai attīstītu savu jaunuzņēmumu.

    “Kedeon” aktīvi darbojas jau aptuveni gadu, līdz šim veiksmīgi piesaistot dažādas atbalsta un grantu programmas, piemēram, “Blockstart”. Šo gadu laikā uzņēmums izstrādājis ierīces, kas ļauj monitorēt apstākļus dažādos aukstuma piegādes ķēdes posmos, īpaši koncentrējoties tieši uz pēdējo piegādes posmu – no tirgotāja vai noliktavas līdz klientam. Turklāt, visa ievāktā informācija par piegādēm tiek uzglabāta īpaši drošā, kriptogrāfiski aizsargātā datu bāzē, kas novērš iespēju manipulēt ar datiem. Uzņēmums veiksmīgi testējis savas ierīces, izvēršot pilotprojektu sadarbībā ar vairākiem Latvijas uzņēmumiem, kas tiem ļāvuši ne vien pārliecināties par piegāžu kvalitātes līmeni, bet arī balstoties uz datiem, definēt tos piegādes ķēdes posmus, kuros nepieciešami uzlabojumi.

    “Pērnā gada laikā esam veiksmīgi sevi pieteikšu Latvijas tirgū, tādēļ mūsu ambīcijas aug, un redzam, ka spējam nodrošināt piegādes ķēdes monitorēšanas pakalpojumus plašākā tirgū. Ieguldītais darbs ir atmaksājies un mūs, kā perspektīvu uzņēmumu, izraudzījies “Techstars”, aicinot piedalīties “Smart Mobility” programmā. Mums tā ir iespēja ne vien iegūt jaunas zināšanas, partnerus, investorus, un arī draugus, bet arī izmantot “Techstars” tīklu un paplašināt darbību citās valstīs, piesaistot plašāku klientu loku. Ņemot vērā patērētāju paradumus pandēmijas laikā, šobrīd drošas pārtikas piegādes, kā arī drošas vakcīnu piegādes ir svarīgākas kā jelkad, tādēļ aktīvi strādāsim un izmantosim doto iespēju paplašināt savu darbību laikā, kad sabiedrībai tas ir visvairāk nepieciešams,” stāsta “Kedeon” dibinātājs Reinis Skorovs.

    Viņš papildina, ka šogad “Kedeon” arī atvēris biroju Rīgā, kā arī “Hardware Lab” jeb ražotni, kurā tiek izstrādātas, izgatavotas un uzlabotas uzņēmuma piedāvātās ierīces ar sensoru risinājumiem, kas mēra apkārtējās vides datus piegāžu laikā.

    “Kedeon”, kas ir “Techstars” portfolio uzņēmums, piedāvā modernus programmatūras un sensoru iekārtu risinājumus aukstuma piegādes ķēžu uzraudzībai, kas palīdz ievākt svarīgus datus par apkārtējo vidi un optimizēt dažādus loģistikas procesus. Piedāvātie rīki ļauj kompānijām izcelties starp konkurentiem, padarot piegādes ķēdes posmus caurspīdīgākus, veicinot  iesaistīto pušu   pārliecību un uzticību par piegādāto produktu kvalitāti. “Kedeon” ir veiksmīgi uzsācis vairākus pilotprojektus Latvijā, izmantojot vairāk nekā 30 LTE-M tīklā darbojošas sensoru ierīces vairākos Latvijas uzņēmumos, kas nodrošina pēdējo ķēdes posma piegādi – no veikala vai noliktavas līdz klientam. “Kedeon” sadarbojas un sniedz aukstuma ķēdes izsekošanas sistēmu risinājumus arī vairākiem loģistikas uzņēmumiem Baltijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma