Web Analytics
More
    Reklāma

    Bites 5G tīklā tagad komercrežīmā darbojas Samsung mobilās ierīces

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operators BITE ir pirmais Latvijā, kura 5G tīklu ir iespējojis tehnoloģiju ražotājs Samsung, padarot to pieejamu komerciālai lietošanai. Tas nozīmē, ka jau šobrīd BITES klienti, kuri izmanto jaunākās Samsung ierīces ar 5G atbalstu, Vecrīgā, Krastmalā un Ķīpsalā, kā arī Uriekstes ielas apkaimē var pieslēgties 5G tīklam, lai izbaudītu tā priekšrocības. BITES 5G pārklājums Rīgā sasniedzis aptuveni 22 km2 platību.

    “Ik gadu mērķtiecīgi strādājam pie BITES tīkla paplašināšanas, un 5G ir nākamais solis šajā ceļā. Mūsu mērķis vienmēr ir bijis attīstīt un stiprināt tīklu tur, kur ir mūsu klienti un atbilstošas ierīces. Tieši tāpēc esam ļoti gandarīti, ka mūsu 5G tīklu kā pirmo Latvijā ir iespējojis tehnoloģiju milzis Samsung. Ņemot vērā, ka tieši šī zīmola viedierīces ir vienas no pieprasītākajām Latvijas tirgū, kā arī jaunākās no tām atbalsta 5G tehnoloģiju, šis ir bijis svarīgs solis, lai šīs paaudzes mobilo sakaru tīkls un tā iespējas kļūtu pieejamas plašākam sabiedrības lokam,” stāsta BITES vadītājs Kaspars Buls.

    Viņš papildina, ka BITES 5G bāzes stacijas Rīgas centrā ir izvietotas ļoti tālredzīgi, kur tīklam būs pielietojums jau šobrīd un nākotnē. Piemēram, Krastmala un Vecrīga ir izvēlētas, jo šeit atrodas gan dažādi biznesa centri, gan tūrisma objekti. Nākotnē BITES 5G tīkls pavērs iespējas arī Krastmalā organizēto pasākumu apmeklētājiem, kur 5G būs īpaši noderīgs, piemēram, tiešraižu nodrošināšanai bez aiztures un augstākajā kvalitātē u.tml.

    “Esam patiesi priecīgi, ka darbietilpīgais ierīču un tīkla savietojamības process, kas sevī ietver ne tikai nepieciešamās konfigurācijas un jaunāko atjauninājumu instalācijas, bet arī tīkla sertificēšanu, kuras laikā pārbaudām, vai 5G tīkls atbilst visām kvalitātes prasībām, ir veiksmīgi noslēdzies un BITES klienti, izmantojot atbilstošas Samsung ierīces, jau šobrīd var izmantot unikālās 5G tīkla priekšrocības,” skaidro Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics tirdzniecības vadītājs.

    Jau šobrīd, pēc Samsung atjauninājumu instalēšanas, 5G tīklam var pieslēgties viedtālruņi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, S21+ 5G, S21, Note 20 Ultra, S20 FE 5G, A42 5G, Fold2 5G.

    Samsung Galaxy S21 Ultra 5G apskats – beidzot sava nosaukuma cienīgs

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    02.02.2021 17:22

    Carams ka pārējie ražotāji ar 5g darbojas “out of the box”,nevis ir īpaši jāaktivizē.

    LAN
    02.02.2021 18:22

    Kādas frekvences tam 5G būs pieejamas?
    Kuru S21 Ultra versiju te vispār tirgo? Internacionālo kurā nav mm antenas 5G?
    https://youtu.be/MYSQub76fH8?t=142

    Kursors.lv
    02.02.2021 19:30
    Reply to  LAN

    Es tā saprotu, ka Latvijā tiek tirgota starptautiskā šī telefona versija (SM-G998B/DS) un tā atbalsta diezgan daudz frekvences: https://www.devicespecifications.com/en/model/f3e652f5

    Centīšos no Bites noskaidro, kuras tieši tiek izmantotas viņu tīklā.

    Ainis
    02.02.2021 20:20

    Brīnijos kapēc man internets telefonā Vecrīgā buksē,ieraudziju ka pieslēdzies pie 5G.Liku atpakaļ uz 4G un viss kārtībā…

    Reklāma