Web Analytics
More
    Reklāma

    Amerikā iespējams iegādāties ar 3D printeri veidotu māju

    Jaunākie raksti

    Ar speciāliem betona un citu maisījumu 3D printeriem izgatavotas ēkas un dažādas lielizmēra formas vairs nav nekas neparasts. Piemēram, NASA speciāli rīkotā konkursā uzvarēja ar 3D printeri veidota nākotnes prototipa māja dzīvei uz Marsa. Tomēr ir pieejams arī kaut kas tuvāks mūsu planētai un parastiem iedzīvotājiem jebšu ASV pārdošanā parādījusies, iespējams, lielākā šādā veidā ražotā māja.

    Speciāli printētā 3D māja atrodas Ņujorkas štata Riverhedas pilsētā. Tā ir īpaša ar to, ka speciālais printeris ir tieši atradies teritorijā, kur būvēta māja, jo līdzīgus projektus līdz šim realizē lielos angāros un gatavo būvi pēcāk pārvieto uz nepieciešamo vietu. Tāpat tās izveidē ir izmantota autonomā būvniecības robotizācijas sistēma (angliskais saīsinājums ARCS), kas ļauj samazināt pašu konstruēšanas laiku un uzlabo drošību.

    Reklāma

    Mājas lielums ir aptuveni 130 kvadrātmetri, un tajā atrodas trīs guļamistabas, divas vannasistabas, kā arī vēl ir pievienota garāža divām automašīnām. Tā ir vienstāvu būve ar slīpu jumtu, kas gan ticis uzbūvēts krietni tradicionālākā veidā. Viss kā jau kārtīgai amerikāņu mājai pienākas. Kā norāda ēkas celtnieki uzņēmums SQ4D, tad būvniecībā izmantotais betons ir pat divas reizes izturīgāks nekā noteiktie standarti. Mājas cena ir 299 999 USD, kas pēc avotā norādītās informācijas ir atbilstoša cena šim rajonam. Veicot nelielu izpēti ar Google pieejamajiem resursiem, tas tiešām apstiprinās. Tiesa, ja ar 3D printeru palīdzību ir vēlme samazināt būvniecības izmaksas un radīt tautai pieejamus mājokļus, tad pagaidām šī ideja vēl ir bērna autiņos.

    Māja tiešām izskatās pēc parastas dzīvojamās ēkas, izņemot to, ka no ārpuses veidojas īpašā sienu forma, kas ir garenveida svītras. Tās veidojas gan 3D printerim veicot kārtu uzklāšanu vienu uz otras, gan arī žūšanas procesā, kas arī ir šādi veidotas mājas “firmas” zīme. Šī gan visdrīzāk nav pirmā šādi uzbūvētā ēka, jo līdzīgi projekti tikuši aizsākti jau 2018. gadā, taču šo īpašumu ir iespējams reāli iegādāties lapā Zillow.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    01.02.2021 09:26

    Amerikā šobrīd SIP panelis ir populārāks celtniecības materiāls, jo māju var uzbūvēt ātrāk kā ar printeri un tas nozīmē ietaupījumu arī uz darba spēku, siltinājumu, nevajag atsevišķu jumta konstrukciju.
    Printeris būs labāka izvēle tajos gadījumos, kad gribās nestandarta risinājumu ar apaļām formām.

    Reklāma