Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” Alexa tagad var riet kā suns, lai aizbaidītu prom svešiniekus

    Jaunākie raksti

    “Amazon” digitālais asistents Alexa ir pierādījusi sevi gan kā labs dīdžejs un laika ziņu vēstnesis, gan labprāt izpalīdzējusi mājsaimniecības darbos. Papildus tam Alexa nupat ieguvusi jaunu prasmi vai drīzāk sarga lomu, rejot kā nikns suns ikreiz, kad mājai tuvosies kāds nelūgts viesis.

    Jaunais Alexas talants ir daļa no “Alexa Guard Plus” abonēšanas pakalpojuma, ko “Amazon” izlaida šajā nedēļā. Tā mērķis ir “Amazon” balss asistentu pārvērst par mājas drošības sistēmu. “Alexa Guard Plus”, iespējams, nav tik izsmalcināta, īpaši šim nolūkam radīta drošības sistēma, taču tā var palīdzēt veiksmīgāk un efektīvāk izmantot dažas jau esošās viedās mājas ierīces.

    Reklāma

    “Alexa Guard Plus” pakalpojums būs diezgan noderīgs ārkārtas situācijās. Šādos brīžos balss asistents varēs aši piekļūt diennakts palīdzības dienestam. Lietotājam tik atliek pateikt: “Alexa, sauc pēc palīdzības!”.

    Tāpat, izmantojot iebūvētos mikrofonus, Alexa var noteikt neparastas skaņas, nosūtīt brīdinājumu uz tālruni un pat atskaņot sirēnu pēc komandas. Tas varētu būt ļoti noderīgi, ja mājā ielauzies zaglis vai kāds patiešām nelūgts ciemiņš. Audio sistēma spēj atpazīt dažādas skaņas, piemēram, trauksmes signālus, stikla plīšanu vai brīdināt par oglekļa monoksīda esamību telpā. Situācijās, kad Alexa dzird kādu neparastu troksni, iespējams arī atskaņot ierakstu, piemēram, suņa riešanu. Papildus funkcija ietver automātisku gaismu izslēgšanu un ieslēgšanu, kas liktu noprast, ka mājas saimnieks patiesībā nekur nav devies.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma