Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv izmēģina Shipzee servisu – Apple MagSafe lādētājs pēc pusotra mēneša gaidīšanas

    Jaunākie raksti

    Novembra beigās, kad Amerikā atzīmē Pateicības dienu un norisinās “Melnās piektdienas” jeb Black Friday atlaižu un iepirkšanās trakums, Latvijā sevi ar vides un interneta reklāmām ļoti aktīvi pieteica pārsūtīšanas serviss Shipzee.lv, kas piedāvā preču piegādi no ASV. Protams, ar skaļiem saukļiem, ka preces būs iespējams iegūt lētāk nekā pērkot Latvijā vai citur Eiropā, tāpēc mēs Kursors komandā izdomājām ļauties šīm reklāmām un notestēt servisu uz savas ādas.

    Jau iepriekš ir nācies dzirdēt viedokli no cilvēkiem par to, kāpēc cenas Eiropā ir augstākas, salīdzot ar to pašu vērtību dolāros Amerikā, bet nevajag aizmirst par dažādām komponentēm un nodokļiem, kas to veido un palielina. Pirms izmēģinājuma mani māca neliela skepse par Shipzee servisu, jo internetā iepērkos jau vairākus gadus un zinu gan par muitas nodevu, gan PVN, kas jāmaksā no 150 EUR vai tikai PVN, vērtībai esot robežās no 22 līdz 150 EUR, ja preci sūta no ASV. Principā manas aizdomas arī apstiprinājās, bet ne negatīvā veidā. Vienkārši reālā, jo par katru sniegto servisa soli, protams, nākas maksāt, kas ir saprotams.

    Reklāma

    Atverot Shipzee lapā esošo produktu sadaļu, jo mājaslapā iespējams jau uzreiz iegādāties noteiktus produktus, es izvēlējos apskatīt Apple produkciju, kas bieži vien ir cenu ziņā apspriestākais temats. Jau no pirmā skatiena ir skaidrs, ka beigu summas Shipzee vai vietējos veikalos būs ļoti tuvas. Piemēram, Apple Watch Series 6 44mm GPS modelis maksā 446,59 EUR, neskaitot atvešanu no Amerikas un nosūtīšanu pa Latvijas teritoriju, izmantojot kādu no mums zināmajiem servisiem (šī informācija ņemta raksta tapšanas brīdī decembrī, bet janvārī tādi piedāvājumi vairs nav pieejami). Šobrīd iDeal šis viedpulkstenis maksā 459 EUR, līdz ar to vienīgā starpība būs ilgāks gaidīšanas laiks, lai saņemtu preci.

    Ko tad piedāvā Shipzee.com?

    Šis piegādes serviss piedāvā iespēju gan pasūtīt preces no ASV ar atvešanu līdz Latvijai un citām pasaules valstīm, kā arī izmantot ASV adreses pakalpojumus. Saistībā ar iepirkšanos ir pieejami divi varianti, no kuriem viens ir uzņēmuma paša piedāvātais preču katalogs, kā arī iespēja iegādāties preci, nosūtot interneta veikala linku ar atbilstošo preci. Pēc tam Shipzee vienas diennakts laikā izskata, vai to iespējams piegādāt līdz Latvijai. Ja tas ir iespējams, tad tālāk jau tiek kārtots izmaksu jautājums. Mūsu gadījumā izvēlējāmies pirkt ne pārāk dārgu preci, lai nošautu divus zaķus ar vienu šāvienu, un no ASV Apple veikala pasūtījām jauno MagSafe bezvadu lādētāju, par kuru arī būs pieejams apskats.

    Vēl ir iespējams izmantot tikai ASV adreses pakalpojumu, kas nozīmē, ka Shipzee piedāvās saņemt preci ASV noliktavā, taču tālāk visi loģistikas darbi ir jākārto pašam klientam.

    Apple MagSafe lādētāja pasūtīšanas process

    Kā jau minēju iepriekš, tad pirmajā solī es šo lādētāju vienkārši atradu Apple mājaslapā, nokopēju interneta saiti, un to nosūtīju īpašajā Shipzee mājaslapas pieteikuma formā. Kā minēts servisa informācijā, tad patiešām pēc tam mazāk nekā 24 stundu laikā savā e-pastā es saņēmu atbildi no uzņēmumā, ka ir iespējams iegādāties manis izvēlēto MagSafe lādētāju.

    Pēc tam nākamais solis jau ir pirkuma noformēšana. Arī tas ir salīdzinoši vienkāršs, bet šajā solī jau uzreiz atklājas svarīgākās detaļas par servisu, kas ir reālā gala cena. Un kā sagaidāms, tad patiesībā pie 39,00 (38,99) USD cenas tiks pieskaitītas vairākas pozīcijas. Tātad:

    • Tirdzniecības nodoklis (angliski sales tax) – 2,93 USD (7,5%)
    • Piegāde uz ASV noliktavu (šajā gadījuma bezmaksas no Apple puses)
    • Shipzee starpniecības maksa – 4,68 USD (12,00%)
    • Sūtīšanas maksa no ASV uz Latviju – 6,60 USD
    • Piegādes maksa Latvijā DPD Pickup tīklā – 2,79 USD

    Kopā šīm pozīcijām sastādot 17,00 USD, bet kopējai cenai 55,99 USD, kas pēc tā brīža kursa un Shipzee piedāvājuma ir 47,19 EUR. Tātad prece ir sadārdzinājusies par 43,6% – gandrīz uz pusi. Protams, varbūt tieši cenas ziņā vērtīgākām precēm, kas gan joprojām ir viegli transportējamas, šī papildus maksa būs procentuāli zemāka, bet ar šādu lētu lādētāju servisa izmaksas ir visai augstas. Kā redzams bildē no Shipzee, tad ir iespējams izvēlēties starp diviem pārokeāna piegādes veidiem, no kuriem dārgākais, protams, ir ar lidmašīnu, bet lētākais ar kuģi. Tā kā to starpība bija tikai 2,30 USD, bet piegādes laika ziņā pat vairākas nedēļas, tad, protams, izvēlējāmies dārgāko ar lidmašīnu. Tiesa, pēc tam jau Latvijas iekšienē gan izvēle krita uz lētāko DPD piedāvājumu. Pārsteidz salīdzinoši lielā starpība starp Omniva un DPD, jo parasti piegādes cenas ir ļoti līdzīgas. Par reālo piegādes laiku gan paturpināšu vēlāk.

    Tīri no lietošanas viedokļa gan Shipzee servisā, gan citos es nedaudz vieglprātīgi spiedu norēķināties ar Paysera servisu, kas patiesībā ietur 0,36 EUR komisiju. To der atcerēties arī priekšdienām, jo ir daļa internetveikalu, kas piedāvā izmantot tikai šo servisu. Tiesa, Shipzee piedāvā savienojumus arī ar populārākajām Latvijas bankām. Pēc šī ilgā gaidīšanas laika es vairs precīzi neatceros, bet man galvā stāv, ka es kā Swedbank klients spiedu norēķināties caur šo Swedbank ceļu, bet tāpat beigās nācās šķirties no komisijas maksas. Lai nu kā būtu, nabagāki no tā nepaliksim, bet savu reizi šīs papildus izmaksas sakrājas viens un divi. Tātad gala summa par manu izmēģinājumu sastādīja 47,55 EUR.

    Kad maksājums ir veikts, beidzot sāk notikt īstais process un maģija, kas nozīmē, ka serviss iegādājas manis izvēlēto Apple MagSafe Charger, nosūta to uz savu ASV noliktavu un pēc tam nogādā to man Latvijā. Ja šis viss kopumā notika ļoti ātri un  divu dienu laikā, tad tālāk jau sākās reālā dzīvē un preču piegādes laiki. Tātad savu pieprasījumu par Apple lādētāju es veicu 24. novembrī, un jau nākamajā dienā biju veicis pasūtījuma apmaksu. Šis bija arī Black Friday iepirkšanās laiks, līdz ar to es pie sevis pieņēmu, ka varētu būt aizkavēšanas ar sūtījuma piegādi jau ASV teritorijā, taču realitātē es mazo lādētāju gaidīju mēnesi. Proti, 28. decembrī sistēmā ir paziņojums, ka tas ir saņemts Shipzee noliktavā ASV. Jāpiebilst, ka, apskatot MagSafe pieejamību mājaslapā, novembra beigās tas joprojām bija pieejams, tāpēc ilgo piegādes laiku ASV acīmredzot izskaidro tieši e-komercijas lielais kāpums un piegāžu kavēšanās.

    Tieši raksta tapšanas brīdī – janvāra vidū – es intereses pēc sazinājos ar Shipzee klientu apkalpošanas servisu, kura e-pastu arī nebija tik viegli sameklēt, lai apjautātos, kāpēc bijusi tik ilga piegāde. Atbildē norādīts, ka tā šoreiz atkarīga no paša Apple, jo prece esot saņemta tikai decembra beigās un nav bijusi aizķērusies servisa pusē, jo viņi visu apstrādā pēc iespējas ātrāk. Pārdomājot šo visu, es secināju, ka arī nesaņēmu nekādu Apple izsekošanas numuru un pirkuma apstiprinājumu, jo to taču veica pats Shipzee, tā kā ir grūti novērtēt, kur tas patiešām atradās.

    Tālāk jau viss ritēja kā pa diedziņu, un man kā pircējam saprotamākos termiņos, kad prece tiek vesta pāri okeānam. Sūtījums no ASV tika izsūtīts 28. decembrī un Eiropā tas nonāca 7. janvārī. Ierēķinot vēl Jaungada svinības, tad šīs ~10 dienas es vērtēju kā optimālu piegādes laiku uz Eiropu. Tiesa, tas vēl nav viss, jo pēc tam no Eiropas noliktavas prece tiek pārsūtīta uz Latviju, un visbeidzot 13. janvārī savā telefonā saņēmu īsziņu no DPD un devos tai pakaļ. Bija pagājis gandrīz pusotrs mēnesis, lai piegādātu mazu 39,00 USD vērtu lādētāju no ASV uz Latviju.

    Gribas atzīmēt, ka man patika ērtā navigācija tieši no Shipzee mājaslapas, lai tiktu pie DPD izsekošas informācijas, jo visas saites ir pieejamas manā profilā. Tiesa, ja es saņēmu paziņojumu e-pastā par to, ka prece beidzot ir izsūtīta no aizjūras, tad tālāk es īsti vairs nesaņēmu nekādus atjauninājumus no pašas Shipzee sistēmas. Neatradu arī nekādus papildus uzstādījumus savā profilā saistībā ar to.

    Lielais jautājums – cik liela ir gala cena?

    Beigu beigās mēs nonākam vēlreiz pie jautājuma un saldā ēdiena, kas ir gala cena. Un šeit viss ir pavisam vienkārši. Es no sava maciņa par MagSafe lādētāja iegādi un atsūtīšanu uz Latviju šķīros no 47,55 EUR, bet Latvijā šis lādētājs maksā aptuveni 45 EUR lielākajos un galvenajos Apple dīleros. Tātad es ne tikai samaksāju nosacīti par 2,55 EUR vairāk, lai to atsūtītu no Amerikas, bet vēl gaidīju pusotru mēnesi. Pēc manām domām, tas ieskicē šī servisa vietu tirgū. Uz papīra un daudzajās reklāmās viss skan skaisti, jo noteikti būsiet tās pamanījuši gan vides reklāmas, gan pēdējā laikā ļoti aktīvi Facebook sociālajā tīklā, tomēr realitāte ir skaudrāka. Es ceru, ka šie aprēķini arī atbild uz jautājumiem, kāpēc cenas ASV un Eiropā atšķiras.

    Šis serviss savu reālo pielietojumu un vērtību varētu sasniegt tad, ja klients patiešām uztrāpa uz kādām ļoti lielām atlaidēm vai vēlas iegādāties kaut ko specifisku, ko nepiedāvā Eiropas tirgus. Tikai šādos gadījumos es redzu tā noderīgumu. Esi gan uzmanīgs ar veikalu un pārdevēju izvēli, jo Shipzee nebūs atbildīgs par paša produkta kvalitāti.

    Protams, par piegādes termiņu es negribu sūdzēties, jo varētu būt, ka gada beigas un pandēmija noteikti ietekmē loģistikas un saistītās nozares visā pasaulē, tomēr gala summa parāda rezultātu. Tas ir tas pats, ko jau ieskicēju raksta sākumā, vien salīdzinot Shipzee mājaslapas piedāvājumu ar Latvijas veikalu piedāvājumu.

    Man patīk iepirkties internetā, un jāatzīst, ka šobrīd mēs varam droši runāt par to, ka Eiropas Savienības ietvaros online iepirkšanās ir ērta, un bieži vien sūtīšana ir par demokrātisku cenu. Tāpat arī daļa kādreiz ASV izplatītāku brendu nu jau piedāvā preci piegādāt tieši no Eiropas noliktavas, atmetot visus atmuitošanas riskus un ilgo piegādi. Kā viens no piemēram ir brend Herschel. Nešaubos, ka Craiglist var atrast dažādus brīnumus par pievilcīgām cenām, bet šeit lai spriež katrs pats par šāda pirkuma veikšanu. Kā arī varētu būt jomu speciālisti, kuri zina tieši pāri okeānam lieliskus veikalus, tad arī šādā situācijā Shipzee varētu būt labs un ērts variants.

    Vai kāds no mūsu lasītājiem ir izmantojis Shipzee un vēlas dalīties ar savu pieredzi?

    AvotsShipzee
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    45 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Girts Eldmanis
    27.01.2021 13:36

    Pasūtīju vienu suņu rotaļlietu, kas izmēros paliela. 29.99 usd. Eiropā vienkārši nav pieejama. Shipings teorētiski bija iespējams pa 30 usd un tad plus PVN. Shipzee tas man viss izmaksāja 45 Usd. 3 nedēlas.
    Domāju ka ASV viņi pārmarķē cenas, tāpēc arī nav muita un pvn…

    Ivars
    27.01.2021 15:35

    Joprojām gaidu savus 12.12 pasūtītos Chromecast 2gab. Pirms pāris dienām saņēmu daļēju naudas atmaksu, jo vienu pa ceļam bija pad!rsuši (atmaksāja mazāk par pusi). Rezultātā ceru, ka pēc 2 mēnešiem saņemšu 1 preci pasūtīto 2 vietā ar uzcenojumu >50%. Lieki teikt, ka neiesaku nekad un nevienam šo servisu.

    Ivars
    27.01.2021 18:57

    It kā pa ceļam no veikala uz Shipzee. Bet kāpēc es to uzzināju tikai mēnesi vēlāk, pēc specifiska vaicājuma? Man kā pircējam arī vienalga.

    1253
    27.01.2021 16:31

    testēt vajadzēja ar preci, kuru eiropā ir ļoti grūti atrast, nerunājot par izvēli.
    pirkt vadiņu, kas ir nopērkams jebkurā bangladešā…nu nez.

    Kursors.lv
    27.01.2021 16:34
    Reply to  1253

    Kāpēc? Ko tas maina šādā aprakstā, kur pa lielam pateikts svarīgais – cik kopā izmaksā mantas dabūšana no svešatnes uz Latviju un cik ātri tas notiek. Manuprāt, konkrētajam produktam tur maza nozīme.

    1253
    27.01.2021 16:54

    nu, psiholoģiski – ja es varu nopirkt kautko retu un iekārojamu, negaidot kad būšu štatos, tad mēnesis vai divi ir viens pīpis un esmu debesīs no paša fakta.
    gaidīt to, ko varu nopirkt uz vietas un vēl zaudēt naudā kafijas tiesu – prieks tikai par testa procesu, nevis pašu mantu un vēl mieles par sīkumiem procesa gaitā.

    Last edited 3 years ago by 1253
    1253
    27.01.2021 20:00

    lietotās mantas no privātajiem, kas savulaik bija štatos, bet ne eiropā.
    nu, piemēra pēc vintage mehāniskie japāņu fotoaparāti ir atrodami štatos un arī jau izvēle sarūk, eiropā to izvēle ir vēl niecīgāka.

    nu, tas kā piemērs gadījumam, kad pārdevējs negrib ielaisties ar intl shp.

    a.s.
    28.01.2021 15:08

    Pasūtīju power bank, no ASV. Viņi to preci pagaidām piegādā tikai ASV. Redzēs vai atsūtīs un cik ātri.

    a.s.
    23.02.2021 12:14
    Reply to  a.s.

    Nu beidzot mans pasūtījums no ASV ir ieradies. Ilgi gan lidoja, bet ok, saņēmu 24 dienu laikā. Pasūtīju SATECHI quatro wireless power bank. Tagad veiksmīgi to lietoju un emu ar to apmierināts, lādēju Apple Watch , iPhone u.c.

    Krisjanis
    27.01.2021 18:35

    Kurš/-a bija tas viedokļu līderis, kam sanāca “aplauzties” ar viltojumu?

    Kursors.lv
    27.01.2021 18:45
    Reply to  Krisjanis

    Tu par ko?

    Krisjanis
    28.01.2021 09:34

    Par rakstu, precīzāk – par šo rindkopu:”Zinu, ka arī vienas viedokļu līderes Instagram kontā redzēju reklāmu sadarbībā ar Shipzee, kur beigu beigās viņa saņēma pat viltojumu un zemas kvalitātes produktu, tiesa, precīzi nemācēšu teikt, vai šeit jau saknē pati pircēja neizvēlējās drošu pirkšanas avotu.”

    Kursors.lv
    28.01.2021 10:54
    Reply to  Krisjanis

    OK, paldies!

    Davis
    27.01.2021 19:56

    “Tātad prece ir sadārdzinājusies par 43,6% – gandrīz divas reizes” Te nesanāks gandrīz divas reizes – 100% sadārdzinājums būtu divas reizes. Cik reizes šajā gadījumā būtu sadārdzinājies, es gan nemāku pateikt – procenti viegli jauc galvu 😄

    27.01.2021 21:40
    Reply to  Davis

    “gandrīz uz pusi”

    Harijs
    27.01.2021 20:58

    No shipzee uz black friday pasūtīju aizmugurējos skaļruņus TV soundbaram un Google Nest Hub. Skaļruņi sanāca ~2x lētāk nekā būtu bijuši Latvijā, Nest Hub sanāca ~10$ lētāk nekā būtu bijis izmantojot analogu servisu, lai pasūtītu no UK. Piegādes ilgums kopumā bija nepilns mēnesis no kura ~ 2 ned. bija jāgaida lai viņu pusē pienāktu Nest Hub, soundbar bija pienācis jau pēc 2 dienām. Kopumā pieredze man laba, bet esmu redzējis vai nu ļoti pozitīvus vai ļoti negatīvus reviewus, domāju ka varētu būt problēma ar supportu, ja kaut kas noiet greizi.

    Booo
    28.01.2021 08:45
    Reply to  Harijs

    kapēc googles produkti jāsūta no asv? google store piedāvā arī eiropas noliktavas, pats vēl decembrī caur perceu.lv pasūtiju uz anglijas noliktavu 2x chromecast + tv (jaunais casts ar youtube un citu zvēru atbalstu, šo iesaku visiem), tāpat stadias kontrolierus un jauno pixeli. Googles shipings sanāca līdz noliktavai par velti un burtiski nākamajā/aiznākamajā dienā + savukārt shipings uz lv pat tīri ok cenas ziņā. Telefona gadījumā vēl apdrošināšanu paņēmu klāt (ja nu uz svētkiem pazūd)

    Janis Liepins
    28.01.2021 11:38

    Ar amazoni nav nepieciešams. Turklāt ja nepatiks, viņi atmaksās arī ierēķināto shipping cost, kas uz adresi DE nedarbosies.
    Strādā lieliski. Izņemt tikai ja nonāk caur Latvijas Pastu. Tad ir ļoti ilgi un bieži pazaudē.

    Donalds
    27.01.2021 22:56

    Njā, ar shipping, Shipzee fee un Mastercard fee vairs nesanāca tik lēti cik sākumā šķita, bet tāpat Chromecast with Google TV sanāca kopā 62 Eur. Pirms šīm piemaksām sākotnējā piedāvātā cena bija 44 Eur, bet tajā pašā laikā Eiropā lētāko atradu par 65 Eur + shipping.
    Skatīsimies kā tad būs vēl ar termiņiem :)

    Dzintars Rudzītis
    28.01.2021 08:47
    Reply to  Donalds

    Arī pasūtīju Google tv chromecast 30. decembrī, atnāca jau 23. janvārī, pērkot preci Latvijas interneta veikalā būtu maksājis 97eur, šeit es pasūtīju divus un sanāca 57eur par gabalu!
    Esmu apmierināts!

    Donalds
    08.02.2021 23:58
    Reply to  Donalds

    27.janvārī pasūtīju un 8.februārī saņēmu no DPD pakomāta. Ātrāk par dažu labu vietējo veikalu :)
    Viena nianse gan jāņem vērā – elektroierīces no ASV nāk ar ASV štepseli :D

    Austris Laurinaitis
    27.01.2021 23:06

    Pasutiju Tommy Hilfiger rokas pulksteni,kopejas izmaksas ar piegadi 65 ,lidzigs pulkstenis Latvijas internets veikalos 150 eur +jagaida gan piegade bija menesi

    Budzis
    31.01.2021 11:36

    Tu gribēji teikt “pulksteņa izstrādājumu”

    Janis Liepins
    28.01.2021 11:40

    Es nesaprotu šo pasākumu – amazon.com (USA) sūta uz LV un pareizi aprēķina visas nodevas. Kā arī noprocesē visu. Kamdēļ vēlvienu posmu?

    28.01.2021 12:03
    Reply to  Janis Liepins

    daudz ko nesūta uz LV, jo Amazons ir tikai tirgus pleķis un pārdevējiem dažādi noteikumi. tas pats attiecas uz tavu komentāru par DE.

    Janis
    28.01.2021 20:03
    Reply to  Janis Liepins

    Vai tad ASV ir tikai Amazon veikals? Ir taču pilns ar citiem veikaliem.

    Janis
    28.01.2021 19:58

    Pasūtīju produktu, kas šeit maksā 1450 eur, ar shipzee visām izmaksām līdz manām durvīm no ASV sanāca 670 eur. Ir jūtama atšķirība gan. Protams ka ne visām precēm tā būs.

    Janis
    28.01.2021 20:40

    Šoreiz neatklāšu, kas tas ir. Bet iepērku preces gan no ASV, gan Ķīnas un esmu informēts par nodokļu izmaksām. Nezinu kādā veidā viņi samazina nodokļu izmaksas, bet tās ir jūtami mazākas, kā vajadzētu būt. Tad rodās jautājums vai viņu starpniekdarbība nepārkāpj nodokļu likumdošanu?

    Klops
    29.01.2021 11:25
    Reply to  Janis

    ko tad tu tur tādu esi sūtijis ka nevari atklāt ?:)
    Lelli?

    Anna
    30.01.2021 11:32
    Reply to  Janis

    jautājums cik droši tik dārgu produktu sūtīt? vai shipzee apdrošina sūtījumus da jebkādā veidā? ir produkts kas nav pieejams Eiropas veikalos, un šis varētu būt labs variants kā pie viņa tikt… bet maksāt 800+ usd un saņemt ziņu ka sūtījums sabojāts vai vēl sliktāk kaut kur pa ceļam pazaudēts… nu tāds.. apšaubāms prieks

    freelifelv
    28.01.2021 23:16

    Kādi varianti dabūt uz LV par saprātīgu cenu ko šādu? Krēsls –
    https://www.officefurnitureonline.co.uk/citadel-bariatric-27-stone-24-hour-leather-manager-chair.html
    Ir radi Anglijā, tad may b pasūtīt uz viņu adresi un tad ar kādu privāto uz LV?

    29.01.2021 00:06
    Reply to  freelifelv

    UK->LV var ar ebaypiegade.lv

    03.02.2021 08:44
    Reply to  digitalk

    izrādās pēc breksita vairs nevar uz nenoteiktu laiku.

    erkā
    29.01.2021 13:25

    Pēc personīgās pieredzes, ļoti iesaku šo mājaslapu. Pirms pasūtīšanas, es “Reddit” sazinājos ar leišiem, tikai pozitīvas atsauksmes. Pirmkārt, lai no šī servisa iegūtu sev labumu, vienmēr ir jātiecas pēc iespējas lielākas atlaides – tādējādi var iegūt ieguvumu pat uz pusi no preces cenas Latvijā. Jā, ja kaut kas ir steidzams, tad atlaidi gaidīt laika var nebūt, bet ja jau runa ir par steigu, tad, protams, jāķer ciet tepat. Otrkārt, iesaku pirms preces sūtīšanas izskatīt vairāku ASV diženo tirgotāju mājaslapas, piemēram, Amazon, eBay, Newegg, lai tad arī atrastu zemāko cenu un saņemtu preci savā īpašumā ar finansiālu ieguvumu. Lasot komentārus zemāk/augstāk, bija sūdzība par preces nozušanu – nu, mīļie, tā ir ASV, kur sūtījumi notiek tādos apmēros, ka dažam pat iztēles nepietiek, lai aptvertu. Tā notiek, un neko padarīt. Tiešām iesaku, īpaši tiem, kuriem muitas nodokļi un citi maksājumi sagādā raizes – šeit tas ir pavisam vienkārši, turklāt maksāt vajag tikai vienreiz.

    svimart
    30.01.2021 11:58

    Kā ar garantiju vai kaut kas tiek nodrošināts ? Pamēģināju cenu pieprasījumus, konkrēti milvaukee instrumentiem, jā protams cenas ar visām piegādēm ir par 1/3 lētākas. Būs jāpamēģina.

    Reklāma