Web Analytics
More
    Reklāma

    “Alphabet” pieliek punktu ambiciozajam interneta balonu projektam “Loon”

    Jaunākie raksti

    “Google māteskompānija “Alphabet” paziņojusi, ka pēc deviņu gadu darbības nolemj likvidēt projektu “Loon“. Tas savu atpazīstamību ieguvis, pateicoties milzīgiem, 20 km virs zemes lidojošiem gaisa baloniem, ar kuru palīdzību tika sniegti interneta pakalpojumi dabas katastrofu skartajās, lauku vai pavisam no civilizācijas nošķirtajās teritorijās. Tā kā projekts beigu beigās izrādījās diezgan dārgs prieks, arī komerciāli realizēt to būtu grūti, tāpēc gribot, negribot jāsaka tam atā.

    “Loon” izpilddirektors Alisters Vestgarts (Alistair Westgarth) savā paziņojumā norādījis, ka lai arī projektam bijuši vairāki sadarboties griboši partneri, nav atrasts veids, kā panākt to, lai kopējās izmaksas būtu pietiekami zemas un tas izvērstos ienesīgā ilgtermiņa biznesā. Savukārt “Loon” priekšsēdētājs Astro Tellers (Astro Tellers) uzsver, ka, neskatoties uz pēdējo deviņu gadu ievērojamajiem sasniegumiem, ceļš uz komerciālu dzīvotspēju izrādījies daudz ilgāks un riskantāks nekā cerēts.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Loon” pērnā gada jūlijā pirmo reizi savus interneta pakalpojumus sāka izvērst komerciāli, pie kuriem tika Kenijas iedzīvotāji. Lai atbalstītu tos Kenijas iedzīvotājus, kurus varētu ietekmēt “Loon” likvidēšana, kompānija apņēmusies 10 miljonus ASV dolāru novirzīt bezpeļņas organizācijām un uzņēmumiem Kenijā, kas saistīti ar interneta pakalpojumu sniegšanu, uzņēmējdarbību un izglītību.

    Iepriekš ar “Loon” gaisa baloniem interneta pakalpojumi sniegti arī dabas katastrofu skartajos apgabalos – 2017. gadā Puertoriko pēc viesuļvētras “Maria” postījumiem un 2019. gadā Peru pēc zemestrīces.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma