Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” sāks maksāt Francijas ziņu izdevējiem par viņu saturu

    Jaunākie raksti

    Labas vēstis beidzot nonākušas pie Francijas ziņu izdevējiem. Kompānija “Google” vakar noslēdza jaunu autortiesību līgumu ar Francijas ziņu izdevējus pārstāvošo organizāciju “French Alliance de la Presse d’Information Générale”.

    Šis līgums galvenokārt ietver nosacījumus par atalgojumu. Gan “Google”, gan Francija vismaz uz papīra ir vienojušās par ziņu izdevēju atalgojumu, kas balstās uz dažādiem kritērijiem, piemēram, ikdienā publicētais ziņu apjoms vai mēnesī sasniegtās auditorijas apjoms.

    Reklāma

    “French Alliance de la Presse d’Information Générale” prezidents Pjērs Luets (Pierre Louette) savā paziņojumā norādījis, ka šis līgums ir iznākums mēnešiem ilgām sarunām. Tas ir arī svarīgs solis, kas iezīmē preses izdevēju tiesības un sākumu tam, ka digitālās platformas samaksā par publikāciju izmantošanu. Tikmēr “Google France” rīkotājdirektors Sebastjens Misofē (Sébastien Missoffe) uzsvēris, ka noslēgtais līgums ir liels solis pašam “Google” un apliecina kompānijas apņemšanos strādāt ar ziņu izdevējiem saskaņā ar Francijas likumiem.

    Izskatās, ka līdzīgu sadarbību “Google” plāno izveidot arī ar ziņu izdevējiem Brazīlijā, Austrālijā un Vācijā, kam atvēlējis apaļu vienu miljardu ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kavacky
    22.01.2021 13:49

    A kā būtu vienkārši tos alkatīgos ziņu veidotājus neindexēt?

    Reinis Rozitis
    22.01.2021 15:59
    Reply to  Kavacky
    Reklāma