Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmoreiz gūts ieskats, kā izskatās “Tesla” jaunā bateriju pakas struktūra

    Jaunākie raksti

    Medijam Electrek izdevies iegūt pirmo ieskatu jaunajā “Tesla” bateriju pakas dizainā, kas darbinās uzņēmuma nākotnes mašīnas. Pagājušā gada rudenī “Tesla” prezentēja ne tikai jaunas baterijas, bet arī jauno bateriju pakas struktūru.

    Uzņēmums smēlies iedvesmu no aviācijas, kur lidmašīnu spārni tiek būvēti kā bākas nevis tiem atsevišķi tiek piestiprinātas bākas. Līdzīgu pieeju izmantojusi “Tesla”, jauno bateriju paku padarot par strukturālu mašīnas elementu, kas savieno priekšu un aizmuguri.

    Šobrīd “Tesla” bateriju pakas ražo, atsevišķas šūnas saliekot moduļos, bet šie moduļi, salikti kopā, veido visu bateriju paku, kas pēc tam tiek ievietota automašīnai paredzētajā platformā. Jaunā pieeja paredz atteikties no šiem moduļiem, tā vietā bateriju paka tiek konstruēta tā, lai tā būtu strukturāls elements.

    Šāda pieeja samazina gan nepieciešamo detaļu skaitu, gan pašas bateriju pakas svaru. Tas, savukārt, ļauj uzlabot efektivitāti, kas tiešā veidā atsaucas uz nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi. Plānots, ka šis bateriju salikšanas veids pirmoreiz tiks pielietots “Model Y” automašīnās, kas tiks saliktas rūpnīcā Berlīnē.

    Medija iegūtie attēli liecina, ka “Tesla” izmantos šūnveida dizainu, bet tam paredzētajās vietās tiks ievietotas jaunās “4680” bateriju šūnas, tādējādi veidojot jauno bateriju paku, kas darbinās mašīnu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    20.01.2021 12:32

    Jautājumi ir par dzesēšanu. Vai tiks dzesēts tikai no augšas ,vai arī no augšas un apakšas? +Kontakts būs augšā vai apakšā? Bet jebkurā gadījumā ir interesanti un gaidām pilnās atbildes.

    Mārtiņš
    20.01.2021 13:18
    Reply to  Arčiņš
    Arčiņš
    20.01.2021 16:28
    Reply to  Mārtiņš

    Šajā rakstā nav nekā cita kā ka šīs baterijas būtu jādzesē no augšas .

    Krotow
    20.01.2021 16:05
    Reply to  Arčiņš

    No sāniem. Baterijas pakojamais materiāls patiesībā ir mikroradiators.

    Arčiņš
    20.01.2021 16:33
    Reply to  Krotow

    Runa bija , ka no sāniem viņas īsti labi nevar atdzesēt ,jo ir pārāk biezas. Varbūt daļēji ar šiem mikroradiātoriem no sāniem un īstā dzese būs no augšas un pasīvā no apakšas.

    Elektriķis
    20.01.2021 17:38

    Ieejam veikalā un uzprasam lai iedod divas “šūnas”…
    Tos, ko stumj tajos caurumos, sauc par akumulatoriem vai litija elementiem, kopā tā visa ir baterija.

    Reklāma