Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāki populārākie “Peugeot” modeļi no nākamās paaudzes būs tikai elektriski

    Jaunākie raksti

    Kā vēsta medijs AutoExpress, franču autoražotājs “Peugeot” pieņēmis lēmumu, ka nākamās paaudzes “208” hečbeks tiks pārdots tikai elektriskajā versijā. Tāda eksistē jau šobrīd – “e-208”, taču pēc dažiem gadiem šo hečbeku vairs nevarēs nopirkt ar iekšdedzes motoru. Tas ir itin drosmīgs solis, jo “208” ir viens no “Peugeot” vispopulārākajiem modeļiem. Šādu lēmumu intervijā apstiprinājis autoražotāja vadītājs Žans-Filips Imparato.

    Līdzīgs liktenis sagaida arī krosoveru “2008”, kurš arī nākamajā paaudzē tiks piedāvāts tikai kā elektroauto. Uzņēmuma vadītājs to skaidro ar pēdējo pasūtījumu rādītājiem. “Pēdējo desmit nedēļu laikā vairāk nekā 14 procenti “208” un “2008” pasūtījumi bijuši elektroauto versijā. Arī “3008” plug-in hibrīdu pārdošanas apjoms sastāda apmēram trešo daļu”, skaidro Imparato. “Mēs redzam, ka virzība uz elektrību kļūst izteiktāka ne tikai ar katru mēnesi, bet arī ar katru nedēļu.”

    Tā kā jaunais “208” tika prezentēts vien 2019. gadā, joprojām ir gana daudz laika, lai šo mašīnu paspētu iegādāties ar iekšdedzes dzinēju. Paredzams, ka nākamās paaudzes versijas dienasgaismu varētu ieraudzīt ap 2025. gadu. “Peugeot” noteikti met acis savu kaimiņu virzienā – cits Francijas autoražotājs “Renault” pagājušā nedēļā izziņoja restrukturizācijas plānu, kas paredz likt lielu uzsvaru uz elektroauto attīstību, šādā izpildījumā piedāvājot ne tikai esošos modeļus, bet arī atdzīvinot klasiskos modeļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma