Web Analytics
More
    Reklāma

    Kāds vīrietis Kalifornijā apsūdzēts pēc tam, kad viņa drons ietriecas policijas helikopterā

    Jaunākie raksti

    Visai nelāga drona pilotēšana izvērsusies kādam vīrietim Kalifornijā. Viņš pērnā gada septembrī palaida savu bezpilota lidaparātu, lai redzētu nozieguma vietu netālu no savām mājām Holivudā. Nelaimīgā kārtā drons ietriecies policijas helikopterā, kam pēc šīs sadursmes bija jāveic piespiedu nosēšanās.

    Lai arī policistiem un helikoptera vadītājam nekas slikts nenotika, nemaz tik tālu no  avārijas arī nebija. Turklāt izskatās, ka pats drona pilots Endrjū Ernandess (Andrew Hernandez) arī nav bijis veikls uz atzīšanos nodarījumā. Lai arī visai neveiksmīgais drona lidojums notika septembrī, Ernandess par pastrādāto tika apsūdzēts tikai novembrī un arī, pateicoties vien tam, ka policisti viņu identificēja, izmantojot drona atmiņas karti.

    Reklāma

    Pāris dienas atpakaļ vīrietis atzinās nodarījumā, taču tas, visticamāk, nepaglābs viņu no stāšanās tiesas priekšā 12. aprīlī. Par nodarīto skādi Ernandesam draud viens gads cietumā vai arī naudas sods līdz 250 000 ASV dolāru.

    Protams, ka Endrjū Ernandess nav ne pirmais un droši vien nebūs pēdējais, kuram piespriests cietumsods par pārgalvīgu bezpilota lidaparāta vadīšanu. Piemēram, kādam vīrietim Vašingtonā 2017. gadā tika piespriests 30 dienu cietumsods pēc tam, kad viņa vadītais drons notrieca kādu sievieti, kura pēc šīs sadursmes zaudēja samaņu.

    Latvijā darbu sācis bezpilota gaisa kuģu e-pakalpojumu portāls

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.01.2021 11:45

    Un tā ziņkārīgie un sensāciju meklētāji sacūko hobiju pārējiem. Zarā viņu.

    Juris
    18.01.2021 13:43
    Reply to  Krotow

    Kādā ziņā sacūko? Ir tak regulējumi, atļaujas utt. Nokārto un lidinies vai arī gribās, kā bija pašā sākumā – ņem dronu un lido kur gribi? Loģiski, ka kaut kādai regulācijai bija jāizveidojas.

    Reklāma