Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropols slēdz pasaulē lielāko tumšā tīmekļa tirgu “DarkMarket”

    Jaunākie raksti

    Eiropas Policijas birojs jeb Eiropols sadarbībā ar Lielbritānijas Nacionālo noziedzības apkarošanas aģentūru un ierēdņiem no ASV, šķiet, noķēruši patiesi brangu lomu. Apvienojot spēkus, slēgts pasaulē lielākais nelegālais tumšā tīmekļa tirgus “DarkMarket”. Tas aptvēra gandrīz pusmiljonu lietotāju, vairāk nekā 2400 pārdevēju un tur kopumā veikti ap 320 000 nelegālu darījumu.

    “DarkMarket” darbība kopumā grozījās ap kriptovalūtu biznesu, lielākoties tādām valūtām kā “Bitcoin” un “Monero”. Bez kriptovalūtām šajā tirgū lielā cieņā bijuši darījumi arī ar narkotikām, viltotu naudu, zagtiem kredītkaršu datiem un dažādām ļaunprogrammatūrām.

    Reklāma

    Izmeklēšana, kuras rezultātā slēgts “DarkMarket”, jaunu pavērsienu ieguva pagājušās nedēļas nogalē, kad Vācijas Kriminālizmeklēšanas departaments arestēja Austrālijas pilsoni, kurš, ļoti iespējams, ir saistīts ar šī tirgus uzraudzību. Izmeklētāji pēc tam veiksmīgi atrada fizisko serveri un izslēdza to.

    Lai arī “DarkMarket” ,visticamāk, vairs nav pieejams, joprojām turpinās izmeklēšana par tumšā tīmekļa tirgus darījumiem. Pa šo laiku Moldovā un Ukrainā uzieti vēl vairāk nekā 20 serveri. Tie, visdrīzāk, arī saistīti ar “DarkMarket” un sniegs papildus kaudzi ar pierādījumiem par citiem melnā tirgus dalībniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma