Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuva janvārī palaidīs savu e-rezidentūras sistēmu

    Jaunākie raksti

    Lietuva šī mēneša laikā plāno palaist e-rezidentūras sistēmu, kas ļaus ārvalstu pilsoņiem šajā valstī dibināt un pēc tam reģistrēt uzņēmumus, atvērt bankas kontus un deklarēt nodokļus tiešsaistē. Līdzīgu sistēmu jau sešus gadus piedāvā Igaunija.

    Līdzīgi kā Igaunijas e-rezidentūras sistēma, arī Lietuvā šis risinājums lietotājam piedāvās izveidot savu digitālo ID, kuru var izmantot, lai piekļūtu dažādiem administratīviem, sabiedriskiem un komerciāliem pakalpojumiem.

    Reklāma

    Lietuvas migrācijas nodaļas pārstāve Loreta Tumalavičiene atklāj, ka šobrīd sistēma ir pēdējā pabeigšanas stadijā. Vēl nepieciešams pārbaudīt, kā tā strādā migrācijas departamenta IT sistēmās, un, pārliecinoties, ka viss strādā kā vajag, Lietuvas nacionālā e-rezidentūras sistēma tiks oficiāli palaista.

    Kas attiecas uz Igaunijas e-rezidentūras sistēmu, to sešu gadu laikā izmantojuši desmitiem tūkstošu ārvalstu pilsoņu. Šajā laikā ar sistēmas palīdzību lietotāji izveidojuši un Igaunijā reģistrējuši 15 000 uzņēmumu. Covid-19 pandēmija šim projektam ir drīzāk kā stimuls, mudinot strādāt pie sistēmas pilnveides un paplašinot bezkontakta iespēju klāstu.

    AvotsERR
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma