Web Analytics
More
    Reklāma

    Februārī notiks LATA konference “Kā palikt atvērtiem jaunajā laikmetā”

    Jaunākie raksti

    Šī gada 4. februārī no plkst. 10.00 tiešsaistē notiks Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) ikgadējā konference, kas šoreiz veltīta atvērtības principu ievērošanai pandēmijas laikā valsts pārvaldē, privātajā sektorā un sabiedrībā kopumā. Konferences laikā notiks arī LATA gada balvas pasniegšana par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un  popularizēšanā.

    LATA konference notiks jau četrpadsmito gadu un šī ir pirmā reize, kad tā ikvienam interesentam būs pieejama tiešsaistē. Konferenci bez maksas virtuāli apmeklēt aicināti IKT jomas profesionāļi, valsts un pašvaldības institūciju pārstāvji, uzņēmumu un nozaru asociāciju pārstāvji, kā arī atvērto datu un tehnoloģiju entuziasti.

    Reklāma

    Jānis Tupulis, LATA valdes priekšsēdētājs: “Šajā laikā, kad klātbūtne nav iespējama, tehnoloģijas nodrošina saikni ar ārpasauli un dod daudzveidīgas komunikācijas iespējas. Informācijas tehnoloģiju profesionāļiem šie rīki ir bijuši ikdiena gadiem, bet redzam, ka kopumā mūsu sabiedrībā pielāgošanās jaunajai realitātei notiek pamazām. Tāpēc LATA konferencē apskatīsim sadarbības iespējas, ieguvumus un izaicinājumus, ar kādiem saskaras valsts pārvalde, uzņēmēji un atvērto tehnoloģiju kopiena šobrīd, kad pasaulē ierasto lietu norisi ietekmē pandēmija un ikvienam ir jāspēj pielāgoties”.

    Tāpat konferencē tiks apskatītas tēmas par atvērto pirmkodu un atvērtajiem datiem, kā veicināt uz atvērtām tehnoloģijām un atvērtiem datiem balstītu inovāciju, jaunu pakalpojumu radīšanu, tiks pārrunāta arī hakatonu pieredze un veiksmes stāsti.

    “Kā palikt atvērtiem jaunajā laikmetā” lektoru vidū ir vairāk nekā desmit pašmāju un ārvalstu eksperti, tostarp Dr. Keegan McBride (Vācija), kurš dalīsies pieredzē un ieguvumos no Igaunijas atvērto datu ekosistēmas pārveides un “Wunder” pārstāvis Otso Lahti (Somija) – viņa uzstāšanās būs veltīta digitālo risinājumu piekļūstamības pamatprincipiem. LVRTC  valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis iepazīstinās ar digitālās identitātes lietošanas iespējām, Latvijas Universitātes profesors Andris Ambainis stāstīs par interneta vēlēšanām, LU Datorikas fakultātes pētniece un docente Anastasija Ņikiforova – par atvērto datu savlaicīgumu nacionālajos atvērto datu portālos ar pandēmiju saistītiem datiem un “Mērniecības datu centra” izpilddirektore Una Krutova – par zelta vidusceļu ģeotelpisko datu atvēršanai Latvijā.

    Pilna konferences programma, reģistrācija konferencei un tiešraide būs pieejama saitē: https://www.lata.org.lv/konference-2021.

    Pasākuma laikā notiks arī ikgadējā LATA gada balvas pasniegšanas ceremonija ar mērķi izcelt un godināt Latvijas privātā un publiskā sektora, akadēmiskās vides pārstāvju un privātpersonu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un  popularizēšanā.

    Savukārt četrās atvērtajās diskusiju istabās notiks darbsemināri par atvērtajiem ģeotelpiskajiem datiem, atvērto programmatūru, interneta vēlēšanām un LATA vērtībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma